Vakuutus Espanjassa

Varmasti monella matkaajalla on Suomesta otettu matkavakuutus. Ja toki Kelasta saatavalla Eurooppalaisella Sairaanhoitokortilla pääsee lääkärinhoitoon tarvittaessa Espanjassakin. Jos oleilet maassa pidempäänkin, ja haluat päästä käyttämään yksityisiä lääkärikeskuksia ja sairaaloita, niin turvaa antaa espanjalainen vakuutus. Sitä varten riittää Suomen passi sekä osoite ja pankkitili Espanjassa.

Sairasvakuutus

Sairasvakuutus kulkee Espanjassa nimellä terveysvakuutus. Se antaa turvaa sairastuessa. Se mahdollistaa myös sairauksien ennaltaehkäisyn, sillä vakuutus korvaa vuosittaiset lääkärintarkastukset. Vakuutus voidaan myöntää yleisesti ottaen 0-70 -vuotiaille. Lääkärille, myös erikoislääkäreiden vastaanotolle pääsee ilman omavastuuta. Vakuutus kattaa kaikki tutkimukset, hoidot ja sairaalassa olon yksityishuoneessa (vuodepaikka myös seuralaiselle!) Vakuutukseen usein kuuluu myös matkavakuutus. Joten jos asut suurimman osan vuodesta Espanjassa, ja käyt silloin tällöin Suomessa, niin pääset myös Suomessa käyttämään yksityisten lääkärikeskusten palveluja.

Liikenne- ja kotivakuutus

Espanjalainen liikenne- ja kotivakuutus tulee kysymykseen, jos mm. ostat asunnon, talon tai auton.

Hautaamisvakuutus

Espanjassa asuvien on tapana ottaa hautaamisvakuutus eli seguro funerario. Se kattaa kaikki kuolemisesta ja hautaamisesta aiheutuvat kulut. Ilman sitä omaisille tulee helposti usean tuhannen euron kulut maksettavaksi. Funerario maksaa vuodessa noin 30 €.

Vakuutusyhtiöitä Espanjassa

Adeslas www.segurcaixaadeslas.es

Aegon www.aegon.es

Asisa www.asisa.es

AXA www.axa.es

Caser www.caser.es

DKV dkvseguros.com

Mapfre  www.mapfre.es

Sanitas www.sanitas.es

Harkitsetko muuttoa Las Palmasiin? Sinua ehkä kiinnostaa seuraava artikkeli sivustollamme: Muutto Las Palmasiin