Uinti

Uinti, kilpauinti, kuntouinti ja muu pulikointi onnistuu Las Palmasissa joko meressä tai uima-altaassa.

Paras paikka uimiseen Las Palmasissa on varmasti Las Canterasin ranta. Las Canteras on yksi Euroopan parhaista rannoista. Ranta sopii kaiken tasoisille uimareille, jopa kuntouimareille. Jo aamuvarhaisesta alkaen voi nähdä uimareita kauhomassa pitkin rantaa. Uintia Las Canterasissa voi harrastaa ympäri vuoden. Vesi on aina suht lämmintä, noin 18 – 26 asteista. Ranta on  3 km pitkä hiekkaranta. Luonnon oma aallonmurtaja suojaa rantaa suurimmilta aalloilta. Aallonmurtajien luona voi nähdä erilaisia kaloja ja äyriäisiä, joten niiden ympäristö sopii myös snorklaukseen.

Las Canterasin rannalla on uimavalvojia päivittäin n. klo 9-20. Ensiapupiste sijaitsee Hotel Reina Isabelin kohdalla, Luis Morote -kadun päässä. Siistit vessat ja suihkut sekä tavarasäilytys sijatsevat samassa paikassa sekä myös Hotel Cristinan kohdalla. WC ja suihku ovat maksuttomia.

Luis Morote -kadun päässä on myös paikka liikuntarajoitteisille. Uimavalvojat voivat tarvittaessa avustaa uimaan.

Muita pienempiä rantoja on Las Alcaravaneras, jossa on 550 m pitkä ranta ja La Lajan ranta, jossa on noin 300 m pitkä hiekkaranta. Alueella on myös luonnon merivesialtaat.

El Confitalin ranta on laavaista, kivikkoista. Toki senkin siisteillä rannoilla voi uida. Uimavalvoja on paikalla joskus. Rannalla on myös vessat, mutta niidenkin aukioloaika on vaihtelevaa.

UintiMaauimala Club Natación Las Palmas

Jos haluaa uida mieluummin uima-altaassa, niin sopivat puitteet kuntouintiin tarjoaa maauimala Club Natación Las Palmas. Maauimalassa on 50 m pitkä uima-allas.

Osoite: Calle Plazoleta Emilio Ley s/n
Avoinna kaikille: ma-pe klo 8.00-16.00 (Muina aikoina vain jäsenille.)
Hinta: 3,50 € / 1,5 tuntia / hlö

Huom. aurinkotuolit ja muut palvelut ovat vain jäsenille. Suihkutiloja ja pukuhuonetta toki saa käyttää kaikki uimarit.

Uimahalli – Complejo Deportivo Las Rehoyas

  • Osoite: Carretera Antigua del Norte, s/n. Parque de Las Rehoyas, 35014 Las Palmas
  • Puh. (+34) 928 36 22 38.
  • Sisäänpääsy: 2,60 €; alle 18-vuotiaat 2,10 €; eläkeläiset 1 €
  • Aukioloajat: ma-pe klo 7:30-22:30, la klo 8:30-18, su 8:30-15
  • Sähköposti: info.lasrehoyas@ralonssport.com
  • www.complejolasrehoyas.com
  • Huom. uimahallissa on uimalakki pakollinen!

Muuta liikuntaa Las Palmasissa

Uimisen lisäksi Las Palmas tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet muuhun ulkoliikuntaan. Las Canterasin rantabulevardi ja itse hiekkaranta soveltuvat juoksuun ja kävelyyn. Rannan eteläpäässä on parikin kuntoilupistettä, joissa voi tehdä lihaskuntoharjoituksia.

Las Canterasin eteläpää soveltuu hyvin surffaamiseen eli lainelautailuun. Aallot nousevat korkeiksi, ja lähes aina on sopiva surffaussää. Surffauskursseja on tarjolla paljon. Lue lisää surffausmahdollisuuksista sivustoltamme.