Taksi

Taksilla liikkuminen on kätevää ja edullista Las Palmasissa. Takseja on paljon, ja ne ovat hyvätasoisia. Kuljettajalle voi halutessaan jättää juomarahaa, mutta se ei ole ollenkaan pakollista.

Taksi – hinnasto

Taksi Las Palmasissa

Las Palmasin taksi

Hinnat ovat suuntaa antavia. Tarkat hinnat voi tarkistaa taksin verkkosivuilta.

  • Aloitusmaksu 2,40 €
  • Päivisin (klo 6-22) 0,63 € / km
  • Öisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivisin 1,25 € / km
  • Lentokenttälisä 1,70 €
  • Matkalaukkulisä 0,36 €

Minimimaksu

  • päivällä 3,15 €
  • yöllä 3,45 €

Halutessa taksin voi tilata numerosta 928 460 000
Samasta numerosta voi tilata invataksin.

Lisätietoa takseista ja niiden palveluista espanjaksi www.taragranca.org

Paljonko maksaa taksi välillä lentokenttä – Las Palmas?

Taksimatka lentokentältä Las Palmasiin maksaa noin 30 € (1-4 henkilöä). Välimatka on n. 25 km, ja ajomatka kestää n. 20 min.

Täältä voit laskea hinnan lentokentältä eri kohteisiin www.socomtaxi.com. Nettisivun kautta voi myös varata etukäteen taksin vastaan lentokentälle. Mahdollisuus myös invataksiin ja 9-paikkaiseen pikkubussiin. Puh. +34 928 154 777. Palvelu on avoinna 24 h.

Miksi takseissa on eri värisiä kattoja?

Playa del Inglesissä taksit ovat punakattoisia.

Punakattoisia takseja Playa del Inglesissä

Taksit ovat joka puolella Gran Canariaa valkoisia, mutta katon väri vaihtelee. Taksit saavat ottaa kyytiin asiakkaita vain sen kunnan alueella, johon ovat maksaneet lisenssimaksun, ja katon väri kertoo kyseisen kunnan. Las Palmasissa taksien katto on valkoinen, ja esim. Teldessä sininen, Moganissa vihreä ja Maspalomasissa punainen.

Jos esim. Las Palmasin taksi ottaa kyytiin asiakkaan ja vie hänet lentokentälle, niin sieltäpä ei saakaan ottaa uutta asiakasta kyytiin, vaan pitää palata matkustamo tyhjänä takaisin. Lentokentältä saa ottaa asiakkaita vain sinikattoiset Telden tai valkokattoiset (joissa auton kyljessä vihreä raita) Ingenion taksit.

Taksiyrittäjät ovat hyvin tarkkoja siitä, ettei heidän reviirillään eri värisen katon omaava taksi vie heiltä asiakkaita.