Saaren pohjoisosa

Gran Canarian pohjoisosa on jäänyt monelle hieman vieraaksi. Saaren eteläosan ja vuoriston nähtävyydet ovat monelle matkailijalle tutumpia. Nähtävyydet saaren pohjoisosassa ovat kuitenkin käymisen arvoisia, ja antavat täysin uuden ulottuvuuden Gran Canarian matkailulle.

Kahviviljelmä ja viinitila

Finca De La Laja kahviviljelmä Gran CanariallaLa Finca de La Laja -kahviviljelmä sijaitsee Agaeten laaksossa. La Finca de La Laja on ainoita paikkoja Euroopassa, joissa viljellään kahvia. (Jotkut väittävät, että tämä olisi ainoa Europpassa, mutta ilmeisesti myös Azoreilta löytyy kahviviljelmä.) Joka tapauksessa tämä on harvinaisuus, jota moni turisti ei ole vielä löytänyt.

Kahvi jota viljellään on arábicaa. Kahvipensaiden lisäksi alueella kasvaa avokado-, mango-, papaija-, ja appelsiinipuita. Tilalla viljellään myös viiniä.

Tilalla pääsee tutustumaan kahvin viljelyyn ja maistelemaan kahvia ja viiniä.

Sisäänpääsy ilman opastusta on maksutta. Jos haluat maistaa tuoretta kahvia, niin se maksaa pari euroa.
Mikäli haluat opastetun kierroksen, se maksaa 8 €. Hintaan sisältyy kahvi- ja viinimaistiaiset.

La Finca de La Laja (Los Berrazales)
Avoinna: joka päivä klo 10-17
Osoite: Calle De Los Romeros s/n, Valle de Agaete
Nettisivusto: www.bodegalosberrazales.com

Puerto de las Nieves

Puerto de Las Nieves Agaete Gran CanariaTämä pieni kylä sijaitsee Agaetessa meren rannalla. Talot ovat valkoisiksi kalkittuja ja ikkunanpielet niissä sinisiä. Talojen takana oleva ranta poikkeaa muista saaren rannoista, koska se ei olekaan hiekkaranta vaan pikkukiviranta.

Rannalla on useita pieniä ravintoloita, joista saa tuoretta kalaa.

Vasemmalla olevalla vuorella oli ennen Dedo de Dios eli Jumalan Sormi -niminen 30 m korkea luonnon monumentti.  Se kuitenkin putosi mereen Delta-myrskyssä vuonna 2005. Nyt sen voi siis nähdä meressä vuoren vieressä. Löydätköhän sen ilman, että joku näyttää sen sinulle? Osa ihmisistä näkee sen heti, osa ei meinaa huomata sitä ollenkaan.

Agaetesta muuten lähtee Fred Olsen -laiva Teneriffan Santa Cruziin. Matka kestää noin 80 min.

Luonnon merivesialtaat

Luonnon merivesialtaat Agaetessa, Gran CanariallaLas Salinas de Agaete – luonnon merivesialtaat. Agaetessa Puerto de las Nievesin vieressä ovat nämä erikoiset luonnonaltaat. Kolmesta luonnon uima-altaasta koostuva kokonaisuus on varmasti käymisen arvoinen kokemus. Huikeaa uida altaassa, kun vieressä aallot lyövät rantaan, mutta eivät osu altaille asti. Reunoilla on paljon tilaa auringon ottamiseen.

Saaren pohjoisosasta muuten löytyy muutama muukin luonnon merivesiallas. Esim. Las Palmasista La Lajan rannalta ja Arucasista Charcos Del Puertillo.

Rommitehdas

Arehucas rommitehdas Gran CanariallaArehucas on aito kanarialainen rommitehdas. Tehdas sijaitsee Arucasissa. Sisäänpääsy maksaa alle 4 €. Hintaan sisältyy opastettu (englanniksi tai espanjaksi) 45 min kierros tehtaassa ja maistiaiset. Tarjolla on runsaasti erilaisia rommeja ja liköörejä. Tehtaanmyymälästä voi ostaa rommia ja muita tehtaan tuotteita hieman edullisempaan hintaan kuin yleensä kaupoista.

Avoinna: ma-pe klo 9-14, viikonloppuisin suljettu

Osoite: Calle Era de San Pedro 2, 35400 Arucas

Nettisivusto: www.arehucas.es

Cueva Pintada – alkuperäisasukkaiden historiaa

Cueva Pintada on alkuperäisasukkaiden elämää valottava museo Gran Canarialla

Cueva Pintada eli Maalattu Luola sijaitsee Galdarissa, joka oli alkuperäisväestön keskus. Tämä museo/arkeologinen kaivaus valottaa Gran Canarian ensimmäisten asukkaiden, canarioiden, historiaa. Jos alkuperäisasukkaiden historia kiinnostaa, niin kannattaa käydä. Opastettu kierros englanniksi ja espanjaksi. Kierroksen yhteydessä näytetään mielenkiintoisia videoita alkuperäisväestön elämästä.

Sisäänpääsy n. 6 €.

Osoite: Calle Audiencia 2, 35460 Galdar
Nettisivusto: www.cuevapintada.com

Blogissamme on kirjoitus, jossa kerrotaan minkälaista väkeä saarella eleli ennen espanjalaisten tuloa. Blogiin pääset tästä.

Cenobio de Valerón

Gran Canarian pohjoisosa, nähtävyyksiä: Cenobio de Valerón

Cenobio de Valerón toimi alkuperäisväestön viljavarastona. Tämä luolarakennelma sijaitsee lähellä Galdaria.

Alueelle on pääsymaksu n. 3 €.

Luolarykelmä sijaitsee vuoren rinteellä, joten vaatii hiukan kuntoa kivuta portaita ylös aika korkealle.

Osoite: Cuesta de Silva s/n, Santa María de Guía
Lisää verkossa: www.grancanaria.com/turismo/es

Muita Gran Canarian nähtävyyksiä

Gran Canarian muista ihanista nähtävyyksistä voi lukea sivustoltamme:

Nähtävyyksiä
Las Palmasin kaupunki
Eteläinen Gran Canaria: mm. dyynit, Puerto de Mogan, Anfi del Mar, Palmitos Park jne.
Keskinen Gran Canaria eli vuoristo: mm. Roque Nublo, Pico de Las Nieves, Artenara, Moya jne.
Itäinen Gran Canaria: mm. Agüimes, Guayadeque, Barranco de Los Cernícalos -kanjoni