Saaren itäosa

Gran Canarian itäosa on tarkoittaa tässä Las Palmasin ja Maspalomasin väliin jäävää aluetta. Itäosassa on hieman erikoisempia nähtävyyksiä, kuten valokuvauksellinen kanjoni Barranco de Las Vacasissa ja alkuperäisasukkaiden pyhä paikka Cuatro Puertas. Sen lisäksi itäosassa sijaitsee mm. historiallinen Agüimesin kaupunki.

Agüimesin vanhakaupunki

Agüimes on vanha kaupunki Gran CanariallaAgüimesin kaupunki perustettiin vuonna 1491. Vanhankaupungin kaduilla voi aistia entisajan tunnelman. Kaduilla on hauskoja patsaita. Löydätkö esim. viereisessä kuvassa olevan sellonsoittajan tai rakastavaiset?

Kaupungissa on museo, ja turisti-infon yhteydessä on pieni näyttely entisajan kanarialaisesta elämästä. 

Vanhakaupunki on suht nopeasti nähty, mutta oikein mukava paikka käydä tutustumassa. Kaupungista pääsee suoraan Guayadequeen!

Barranco de Las Vacas

Nähtävyyksiä Gran Canarian itäosassa: Barranco de Las Vacas -kanjoni.Tämä erikoinen kanjoni sijaitsee Agüimesin kaupungin lähistöllä. Kanjoni vetää puoleensa erityisesti valokuvauksen harrastajia. Reitti kanjoniin vaatii hieman ketteryyttä, koska sinne ei mene tietä vaan polku.

Auton voi jättää muutaman sadan metrin päähän tien varteen. Parkkipaikkoja ei ole merkitty, mutta paikat huomaa tietä ajaessa. Itse kanjoni sijaitsee GC-550 varrella 14 km:n kohdalla. Kanjoniin pääsee tien alittavan tunnelin kautta.

Cuatro Puertas

Cuatro Puertas, Telde. Nähtävyys Gran CanariallaCuatro Puertas oli saaren alkuperäisasukkaiden yksi pyhistä paikoista. Sen tarkkaa käyttötarkoitusta ei tiedetä, mutta ilmeisesti se on toiminut jonkinlaisena rituaalipaikkana. Nykyisin se on arkeologinen kohde.

Cuatro Puertas sijaitsee Teldessä, ja kohde kulkee myös nimellä Montaña Bermeja. Alueelle on vapaa pääsy, ja siellä voi kävellä luolarakennelmissa. Eteenpäin meno vaatii paikoitellen pientä ketteryyttä, joten kannattaa laittaa jalkaan hyvät kengät. Paikka on nähty noin tunnissa.

Kiinnostaako alkuperäisasukkaiden historia? Lue aiheesta lisää blogistamme.

Barranco de Los Cernícalos

Vaellusreitti Gran Canaria. Barranco de Los CernícalosBarranco de Los Cernícalos on vuorten solassa kulkeva vehreä, helppokulkuinen vaellusreitti. Polku kulkee metsässä, ja reitin varrella on pieniä vesiputouksia. Vaikka reitti on helpohko, niin viimeiselle vesiputoukselle saattaa olla vaikea löytää ilman karttaa. Puiden varjossa on miellyttävä kulkea mihin vuodenaikaan tahansa. Jos olet luonnon ystävä, niin varmasti tykkäät tästä paikasta.

Barranco de Cernícalos sijaitsee Telden kunnassa. Reitille pääsee Lomo Magullosta. Auton voi jättää Los Arenalesin virkistysalueen parkkipaikalle. Navigaattori autossa on lähes välttämätön, jotta ylipäänsä koko Lomo Magullo löytyy.

Lue blogistamme lisää Barranco de Cernícalosista.

Muita nähtävyyksiä Gran Canarian itäosassa

Muita nähtävyyksiä Gran Canarian itäosassa on mm.

  • Caldera de Bandama. Kyseessä on kraateri Santa Brigidassa, aivan Las Palmasin lähellä. Huipulle voi joko patikoida tai mennä autolla. Huipulta näkee kraaterin, ja sieltä on hieno näköala mm. Las Palmasiin. (Lue kohteesta lisää Heikanariansaarten sivulta.)
  • Santa Brigidan vanhakaupunki. Alue on pieni, mutta viehättävä. Kirkon takaa aukeaa kaunis näköala vuoristoon.
  • Melenaran ranta. Melenara on pieni kylä meren rannalla. Ranta on erityisesti paikallisten suosiossa. Rannalla on myös paljon suosittuja ravintoloita.