Saaren eteläosa

Gran Canarian eteläosa on se saaren aurinkoisempi puoli. Siksi suurimmat hotellikeskittymät ovatkin siellä. Niinpä jos Las Palmasissa sattuu olemaan pilvinen päivä, niin todennäköisesti saaren eteläosassa on aurinkoista. Jos kaipaat aurinkoa ja merivedessä pulikointia, niin bussilla tai vuokraamalla auton kannattaa huristella päiväksi etelään.

Rantojen lisäksi saarella on paljon muutakin näkemistä. Lue lisää sivuiltamme

Nähtävyyksiä Gran Canarialla –
Nähtävyyksiä Gran Canarialla –
Las Palmasin tärkeimmät nähtävyydet löytyvät tästä: www.laspalmas.fi/nahtavyydet/
Muita pääkaupungin nähtävyyksiä, kuten rannat, puistot ja museot, löytyy otsikon Tekemistä alta.

Maspalomasin hiekkadyynit

Gran Canarian eteläosa: Dyynit MaspalomasJos tulee Gran Canarialle, niin dyynit on kyllä ehdottomasti nähtävä. 400 hehtaarin kokoinen pikku-Sahara on luonnonsuojelualuetta, ja käsittää dyynit ja merenrannan.

Dyyneillä voi vaikka laskea pulkalla hiekkamäkeä. Jos et viitsi kuitenkaan ottaa pulkkaa mukaan, niin ihan muuten vaan hyppiminen ja kieriminen rinteitä alas on varmasti mieleenpainuva kokemus.

Keskipäivän aikaan dyyneillä saattaa olla tukahduttavan kuuma. Joten kannattaa huolehtia, että on riittävä aurinkosuoja ja vettä mukana.

Dyyneille pääsee esim. kävelemällä Playa del Inglesin rantaa pitkin. Jos haluat autolla lähelle, niin auton voi pysäköidä Hotel Riu Palace Maspalomasin lähistölle, ja kävellä dyyneille hotellin läpi kulkevaa kävelykujaa. Las Palmasista dyyneille pääsee myös bussilla nro 30.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, bougainvilleaTätä viehättävää kalastajakylää on sanottu Gran Canarian Pikku-Venetsiaksikin. Puerto de Mogánissa näkemisen arvoista ovat idylliset kujat, joilla kasvaa bougainvilleaa eli ihmeköynnöstä. Rauhallisen huvivenesataman toisella puolella on kalaravintoloita, joista saa tuoretta kalaa.

Puerto de Mogán on yksi saaren aurinkovarmimpia paikkoja. Joten jos Las Palmasissa on pilvistä, niin täällä todennäköisesti pääset löhöilemaan rannalla ja uimaan.

Huom. Puerto de Mogán ei ole sama kuin Mogán, joka on kylä n. 10 km päässä sisämaassa.

Las Palmasista Puerto de Moganiin pääsee bussilla nro 91.

Playa de Amadores

Playa de Amadores ranta, Gran Canarian eteläosaPlaya de Amadores sijaitsee parin kilometrin päässä Puerto de Moganista. Tämä on myös yksi saaren aurinkovarmimmista paikoista.

Amadoresissa ei ole varsinaisesti muuta nähtävää kuin ranta. Mutta monen mielestä juuri Playa de Amadoresin ranta on se kaikkein mieluisin.  Ranta on suojainen ja rannalla harvemmin tuulee. Merivesi on uitavan lämmintä ympäri vuoden. Rannalla on paljon ravintoloita ja baareja. 

Las Palmasista Amadoresiin pääsee bussilla nro 91.

Anfi del Mar

Anfi del Mar, nähtävyyksiä Gran CanariallaAnfi del Mar sijaitsee Puerto Ricon ja Patalavacan välissä. Nähtävää tässä paikassa valkohiekkainen ranta ja sydämen muotoinen saari. Anfi del Marissa on myöskin yleensä aina aurinkoista, ja merivedessä voi uida ympäri vuoden.

Pienen sydämen muotoisen saaren suunnitteli norjalainen liikemies Bjørn Lyng. Hän meni 80-vuotiaana viidettä kertaa naimisiin, ja rakkauden innoittamana hän suunnitteli ja rakennutti saaren. Edelleen sadat ihmiset viettävät häitään tällä romanttisella pikkusaarella.

Mikäli et vuokraa autoa, niin Anfi del Mariin päsee Las Palmasista bussilla nro 91.

Palmitos Park

Palmitos Park tekemistä Gran CanariallaPalmitos Park on kaunis puisto lähellä Maspalomasia. Puistossa on on papukaijojen ja muiden eksoottisten lintujen lisäksi apinoita, mangusteja, liskoja ja perhosia. Huikeita papukaija-, petolintu- ja delfiiniesityksiä. Palmitos Park on saman tyylinen kuin Loro Parque Teneriffalla, mutta pienempi.

Palmitos Park on elämys sekä lapsille että aikuisille. Alueella kuluu helposti monta tuntia.

Sisäänpääsy on noin 30 € aikuiselta ja 20 € lapselta. Netin kautta tilatessa voi saada alennuksia, perhelippuja ym.

Osoite: Barranco de los Palmitos s/n, 35109 San Bartolomé de Tirajana

Palmitos Parkiin on helpointa mennä autolla. Bussilla Las Palmasista sinne pääsee menemällä ensin nrolla 30 esim. Playa del Inglesiin ja vaihtamalla siellä nroon 45.

Vinkki: Jos haluat säästää, niin ota omat eväät mukaan. Siellä on paikka, jossa voi syödä omia eväitä.

Aqualand

Aqualand on vesipuisto aivan Palmitos Parkin lähettyvillä. Aqualandissa on runsaasti vesiliukumäkiä ja uima-altaita.

Sisäänpääsy on noin 30 € aikuiselta ja 20 € lapselta. Netin kautta tilatessa voi saada alennuksia, perhelippuja, kaverilippuja ym.

Osoite: Ctra. Palmitos Park, Km 3, 35100 Maspalomas
Nettisivu: www.aqualand.es/maspalomas/

Muita nähtävyyksiä Gran Canarialla

Lue lisää mitä saaren keski- ja pohjoisosassa on nähtävää. Mm. upeita vuoristomaisemia, kahviviljelmä ja viinitila, luonnon merivesialtaita, vuoristokyliä, tekojärviä, rommitehdas. jne.