Rannat

Las Palmasin ja koko Gran Canarian ykköskohteita ovat tietysti rannat. Kuuluisin ja isoin hiekkaranta on Playa de Las Canteras. Sen lisäksi kaupungista löytyy rantoja El Confital, Alcaravaneras, San Cristóbal ja La Laja.

Playa de Las Canteras on 3 km pitkä ranta Las Palmasissa. Gran Canarian rannat ovat siistejä ja hyvin hoidettuja.

Playa de Las Canteras on Las Palmasin (Gran Canaria) kuuluisin ranta.

Playa de Las Canteras

Las Canteras on rankattu yhdeksi Euroopan ja jopa koko maailman parhaista kaupunkirannoista. Ranta on 3 km pitkä, erittäin siisti ja hyvin hoidettu. Rantaa suojaa osittain luonnon riutta.

Las Canteras voidaan jakaa viiteen osaan: La Puntilla, Playa Grande, Playa Chica, Peña la Vieja ja La Cicer.

La Puntilla on rannan pohjoisin osa La Isletan tuntumassa. Alue on suht tuuleton, joten tuulisella ilmalla täältä voi löytää mukavan auringonottopaikan. Kävelykadulla La Puntillan kohdalla on useita hyviä ravintoloita.

Playa Grandella hiekkaranta on leveimmillään. Sen kohdalla ovat mm. hotellit Reina Isabel ja Cristina. Playa Grande sopii myös liikuntaesteisille. Rannalle menee luiska, ja hiekalle on rakennettu tasanne pyörätuoleja varten. Rantavahdit auttavat myös uimaan menemisessä. Kävelykadun alla olevassa rakennuksessa on ilmaiset vessat ja suihkut sekä ensiapupiste. Playa Grandella on mukavuudenhaluiselle myös maksullisia aurinkotuoleja. Tämä alue rannasta sopii erinomaisesti uimiseen.

Playa Chica ja Peña la Vieja ovat pieniä rantaosuuksia Playa Granden ja La Cicerin välissä. Laskuveden aikaan veden alta paljastuu kaunis vihreä näkymä.

Playa La Cicerin kohdalla ei ole luonnon riuttaa, joten täällä on kaupungin parhaat aallot. La Cicer sopiikin erinomaisesti surffaukseen. Surffauskurssit suoritetaan nimenomaan La Cicerin rannalla.

Laskuveden aikaan voi kävellä rannan päästä päähän kuivaa hiekkaa pitkin. Illan viiletessä ranta ja rantabulevardi ovatkin lenkkeilijöiden suosiossa.

Las Canterasin rannalle (Playa Grande ja Playa Chica) pääsee busseilla 1 ja 2. Vilkkaina rantapäivinä parkkipaikkoja voi olla vaikea löytää aivan rannan tuntumasta.

Aurinkoinen Las Canteras

Las Canteras on 3 km pitkä hiekkaranta.

Las Canterasin rannan palmuja

Palmuja Playa Granden kohdalla

Surffaajia La Cicer -rannalla Las Palmasissa

La Cicer on Las Canterasin eteläosa, ja siellä viihtyvät surffaajat.

Playa de La Laja

Playa de La Lajan merivesialtaat

La Laja on 1200 m pitkä tummahiekkainen ranta Las Palmasista etelään vievän moottoritien varrella. Rannalla voi ihailla erityisen kauniita auringonnousuja. Rannan erikoisuus on luonnon merivesialtaat, joista osassa voi myös lapset pulikoida turvallisesti.

 

 

Playa de San Cristóbal

San Cristóbalin pieni hiekkaranta

San Cristóbalin kalastajakylä sijaitsee Las Palmasista etelään vievän moottoritien varrella. Kylästä löytyy kaksikin rantaa. Pieni suojaisa hiekkaranta, joka sopii myös lapsille. Ranta on erityisesti paikallisten asukkaiden suosiossa. San Cristóbalissa on myös kylää reunustava pidempi ranta, mutta se on kivinen, ei siis hiekkaranta. Kylä on muutenkin näkemisen arvoinen paikka. Kylässä on useita kalaravintoloita.

Playa de las Alcaravaneras

Playa de Las Alcaravaneras

Playa de Las Alcaravaneras sijaitsee Avenida Marítiman varrella huvivenesataman vieressä. Ranta on siisti ja sieltä löytyy vessat, suihkut ja pukuhuoneet. Alcaravanerasilla on vähemmän turisteja kuin Las Canterasilla. Alcaravaneras-rannalle pääsee helposti mm. busseilla 1 ja 12

 

Playa del Confital

Confital ranta

Auringonlasku El Confitalissa

Rauhallinen, monilta turisteilta huomaamatta jäänyt El Confital -ranta sijaitsee La Isletan kaupunginosan kupeessa. Rannalla ei ole mitään palveluja. Rannalle pääsee kävellen Las Canterasilta La Isletan rantakatuja pitkin. Autollakin pääsee, mutta tie perille asti on huonokuntoinen. Korkeiden aaltojensa takia El Confital on surffaajien suosiossa. Kauniit maisemat vetävät puoleensa myös valokuvaajia, erityisesti auringonlaskun aikaan. El Confital -ranta on osittain tarkoitettu nudisteille. Nudistialueet on merkitty kyltein. Ranta on erittäin siisti ja puhdas.

Muut rannat Gran Canarialla

Rantoja saarella on jokaiseen makuun. Tunnetuimmat ovat eteläosassa San Agustin, Playa del Inglés, Anfi del Mar, Playa de Amadores, Puerto Rico ja Puerto de Mogan.
Itärannikolla on pieniä rantoja, kuten Melenara, Salinetas, La Garita, Hoya del Pozo ja Tufia.
Länsirannikolla on mm. Puerto de Las Nieves, Las Salinas de Agaete (merivesialtaat), Aldea de San Nicolás. Playa GuiGui on huikea, mutta sinne päästäkseen pitää patikoida muutama kilometri.