Pyöräily

Pyöräily on lisäämässä suosiotaan Las Palmasissa. Pyöräilijöitä ei näy katukuvassa yhtä paljon kuin Suomen kaupungeissa, mutta verrattuna esim. viime talvikauteen tänä vuonna 2016-2017 pyöräilijöitä on huomattavasti enemmän. Las Palmasin kaupungissa pyörätieverkostoa laajennetaan kokoajan. Monien katujen sivuun on rakennettu oma kaista pyöräilijöille.

Las Palmasista voi myös lähteä pyöräilemään kauemmaksi. Gran Canarian saarta mainostetaan hyvänä pyöräilykohteena. Reittejä voi katsastaa osoitteessa http://www.bikemap.net/en/regional/Spain/Canary+Islands/Las+Palmas+de+Gran+Canaria/

Lainaa polkupyörä

Las Palmasin kaupunki tarjoaa mahdollisuuden lainata polkupyörä. Siis kyseessä on ilmainen, niin paikallisia kuin turistejakin varten suunnattu palvelu.

Jotta pyörän voi lainata, tulee rekisteröityä osoitteessa www.bybikelpa.com. Sinne syötetään henkilötiedot, osoite ja esim. passin numero. Sähköpostiin tulee vastaus parin päivän kuluessa.

Lainaaminen onnistuu samalla muovikortilla (BonoGuagua), johon ladataan kaupungin sisäinen bussilippu. Muovikortteja voi ostaa esim. Santa Catalinan puistossa olevasta lippumyymälästä ja San Telmon linja-autoasemalta. Muovikortti maksaa 1,50 €, mutta sen jälkeen muita kuluja ei ole.

Polkupyörä lainataan eri puolilla kaupunkia olevilta polkupyöräasemilta, ja palauttaminen onnistuu mille tahansa polkupyöräasemalle.

Systeemistä voi lukea lisää espanjaksi, englanniksi tai saksaksi verkkosivulta www.bybikelpa.com

Vuokraa polkupyörä

Polkupyöriä voi myös vuokrata. Vuokraamoja on esim.

http://www.64bike.amawebs.com/
http://www.ebikegrancanaria.com/

2015-2017 Las Palmas de Gran Canaria consultro