Puistot

Puistot kaunistavat kaupunkia ja tarjoavat mukavan levähdyspaikan kiireen keskellä. Las Palmasin keskustan alueen suurin ja tunnetuin puisto on Parque Doramas. Pienempi, mutta myös kaunis ulkoilupuisto on Parque Juan Pablo II. Vähän kauempana keskustasta on Jardin Canario eli Jardin Botanico Viera & Clavijo.

Parque Doramas

Parque Doramas on viehättävä puisto Las Palmasin kaupungin sydämessä Ciudad Jardinin kaupunpunginosassa. Puiston alueella ovat myös Taidemuseo Néstor, Pueblo Canario ja Hotel Santa Catalina.

Parque Doramas -puistossa kasvaa erilaisia puita mm. traakkipuita, fikuksia, palmuja, liekkipuita ja jakarandoja. Sekä kukkivat puut että kukkaistutukset ovat vuodenajasta Las Palmasin puistot: Parque Doramas. Jakarandat kukkivat huhti-toukokuussa.riippuen uskomattoman kauniita. Puistossa on pieni vesiputous ja lampi joutsenineen ja kaloineen. Jos katsoo tarkkaan, vesiputouksen oikealla puolella voi kasvillisuuden seassa nähdä pieniä sammakoita hyppelemässä. Muista nostaa katsetta ylöspäin, sillä täällä voit bongata vapaudessa eläviä vihreitä papukaijoja.

Puistoa koristavat myös pari suihkulähdettä. Niiden luona voi usein nähdä hääparin tai muita juhlapäivän viettäjiä valokuvattavana. Puistossa on leikkipaikka lapsille ja ulkoilmakahvila.

Huomaa myös kadun Calle Emilio Ley toisella puolella oleva kirahvi ja tyttö -patsas!

Osoite: Calle León y Castillo 227, 35005 Las Palmas
Puistoon pääsee mm. kaupungin sisäisillä busseilla nro 1 ja 2. Puistoon on vapaa pääsy.

Jardin Canario eli Jardin Botanico Viera & Clavijo

Gran Canaria puistot: Jardin Canario. Pelkästään kaktuksia on lukuisia.Jardin Canario -puisto sijaitsee vuoren rinteellä ja laaksossa hieman kaupungin ulkopuolella. Puistossa on paljon erilaisia Kanariansaarille tyypillisiä puita ja kukkia. Pelkästään kaktuksia on lukuisia erilaisia. Puiston laaksossa sijaitsevassa osassa on helppo liikkua, ja suuri osa kasvillisuudesta onkin siellä. Vuoren rinnettä menee polku ja siellä on rappusia, joten se ei ihan huonokuntoiselle sovi.
Sisäänpääsy on maksutta.
Puistoon on kaksi sisäänpääsyä, puiston ylä- ja alaosasta. Yläportin luona on ravintola.

Osoite: Ylempi sisäänkäynti Carretera del Centro Km 7 (GC-110) ja alempi sisäänkäynti Carretera del Dragonal Km 7 (GC-310)
Las Palmasista Parque Santa Cantalinan linja-autoasemalta Jardin Canarioon pääsee pitkän matkan busseilla nro 301 ja 323. San Telmon linja-autoasemalta numeroilla 302, 303 ja 311. Nämä linjat kulkevat viikonloppuisin harvoin tai ei ollenkaan. Joten jos meinaat kulkea julkisilla kulkuvälineillä Jardin Canarioon, niin kannattaa ajoittaa retki arkipäivälle.

Parque Juan Pablo II

Puistot Las Palmas: Parque Juan Pablo II. Mustia joutsenia uimassa lammessa.

Parque Juan Pablo II on kaunis, pieni ulkoilupuisto Siete Palmasin kaupunginosan kupeessa. Puisto sijaitsee keskustan ulkopuolella, joten täällä tuskin törmäät turisteihin.Puistossa on lampi, jossa on mm. mustia joutsenia ja eksoottisia sorsia. Lammen toisella puolella on pieni vesiputous.
Puiston hiekkatiet ja nurmialueet ovat siistit ja hyvin hoidetut. Keskellä puistoa on kiipeilypaikka, joka sopii myös aikuisille.

Osoite: Calle Hoya del Enamorado, 35019 Las Palmas de Gran Canaria.
Puistoon pääsee mm. Kaupungin sisäisillä busseilla nro 26 ja 45.

Muut puistot

Muita puistoja Las Palmasissa ovat mm. Parque Santa Catalina, Parque San Telmo ja Parque Romano.

Parque Santa Catalina on yksi Las Palmasin tunnetuimmista paikoista. Vaikka puisto on pieni, siellä on aina elämää. Puistossa on useita  kahviloita ja baareja. Hyvien kulkuyhteyksien ja kahviloitten takia kaikenlaiset tapaamiset sovitaan usein nimenomaan tänne. Puiston vierestä löytyy leikkipaikka lapsille.

San Telmo on pieni puistomainen alue San Telmon linja-autoaseman vieressä. Puistossa on leikkipaikka lapsille.

Parque Romano on erityisesti lenkkeilijöille tarkoitettu alue Avenida de Canarias:n varrella.