Puistot

Puistot kaunistavat kaupunkia ja tarjoavat mukavan levähdyspaikan kiireen keskellä. Las Palmasin keskustan alueen suurin ja tunnetuin puisto on Parque Doramas. Pienempi, mutta myös kaunis ulkoilupuisto on Parque Juan Pablo II. Vähän kauempana keskustasta on Jardin Canario eli Jardin Botanico Viera & Clavijo.

Parque Doramas

Parque Doramas on viehättävä puisto Las Palmasin kaupungin sydämessä Ciudad Jardinin kaupunpunginosassa. Puiston alueella ovat myös Taidemuseo Néstor, Pueblo Canario ja Hotel Santa Catalina.

Parque Doramas -puistossa kasvaa erilaisia puita mm. traakkipuita, fikuksia, palmuja, liekkipuita ja jakarandoja. Sekä kukkivat puut että kukkaistutukset ovat vuodenajasta riippuen uskomattoman kauniita. Puistossa on pieni vesiputous ja lampi joutsenineen ja kaloineen. Jos katsoo tarkkaan, vesiputouksen oikealla puolella voi kasvillisuuden seassa nähdä pieniä sammakoita hyppelemässä. Muista nostaa katsetta ylöspäin, sillä täällä voit bongata vapaudessa eläviä vihreitä papukaijoja.

Puistoa koristavat myös pari suihkulähdettä. Niiden luona voi usein nähdä hääparin tai muita juhlapäivän viettäjiä valokuvattavana. Puistossa on leikkipaikka lapsille ja ulkoilmakahvila.

Joka sunnuntai klo 11:30 – 13 puistossa on kansantanssiesitys, johon on vapaa pääsy. Samassa paikassa järjestetään muutenkin ilmaiskonsertteja.

Hotel Santa Catalinan toisella puolella puistoalue jatkuu. Siellä on myös kuuluisa Atis Tirma -patsas, joka muistuttaa saaren historiasta. 1400-luvun lopulla rohkeat saaren puolustajat Bentejuí ja Tazarte mieluummin heittäytyivät jyrkänteeltä alas kuolemaan kuin antautuivat espanjalaisille konkistadoreille. Hypätessään he huusivat ”Atis Tirma!”. Se on alkuperäisasukkaiden kieltä, ja kääntyy espanjaksi “Por ti, Tierra!”. Vapaasti suomennettuna se voisi olla esim. ”Maan puolesta!”.

Huomaa myös kadun Calle Emilio Ley toisella puolella oleva kirahvi ja tyttö -patsas!

Osoite: Calle León y Castillo 227, 35005 Las Palmas
Puistoon pääsee mm. kaupungin sisäisillä busseilla nro 1 ja 2. Puistoon on vapaa pääsy.

Parque Doramas, Gran Canaria. Tämä kuten muutkin puistot Las Palmaissa ovat hyvin hoidettuja.

Lampi jossa elelee kaksi joutsenta

Papukaija Parque Doramas, Las Palmas puistot

Parque Doramasin asukas

Atis Tirma patsas Parque Doramasi

Atis Tirma patsas

Jardin Canario eli Jardin Botanico Viera & Clavijo

Jardin Canario -puisto sijaitsee vuoren rinteellä ja laaksossa hieman kaupungin ulkopuolella. Puistossa on paljon erilaisia Kanariansaarille tyypillisiä puita ja kukkia. Pelkästään kaktuksia on lukuisia erilaisia. Puiston laaksossa sijaitsevassa osassa on helppo liikkua, ja suuri osa kasvillisuudesta onkin siellä. Vuoren rinnettä menee polku ja siellä on rappusia, joten se ei ihan huonokuntoiselle sovi.
Sisäänpääsy on maksutta.
Puistoon on kaksi sisäänpääsyä, puiston ylä- ja alaosasta. Yläportin luona on ravintola.

Osoite: Ylempi sisäänkäynti Carretera del Centro Km 7 (GC-110) ja alempi sisäänkäynti Carretera del Dragonal Km 7 (GC-310)
Las Palmasista Parque Santa Cantalinan linja-autoasemalta Jardin Canarioon pääsee pitkän matkan busseilla nro 301 ja 323. San Telmon linja-autoasemalta numeroilla 302, 303 ja 311. Nämä linjat kulkevat viikonloppuisin harvoin tai ei ollenkaan. Joten jos meinaat kulkea julkisilla kulkuvälineillä Jardin Canarioon, niin kannattaa ajoittaa retki arkipäivälle.

Kaktuksia Jardin Canariossa

Jardin Canariossa on paljon erilaisia kaktuksia.

Valokuvattavaa Jardin Canariossa

Puistossa riittää valokuvattavaa.

Jardin Canario kukka

Kaikkien puiden ja kukkien tieteelliset nimet on mainittu. Mikähän se tämä olikaan?

Castillo de La Luz – ruusupuisto

La Isletan kaupunginosassa Castillo de La Luzin linnoituksen vieressä on kiva pieni ruusupuisto. Puistossa voi ihailla erivärisiä ruusuja ja käydä vaikka kahvilassa. Itse linnoitus on yli 500 vuotta vanha, entinen sotilaslinnoitus. Sisällä on Martin Chirinon metalliveistoksista koostuva
näyttely.

Osoite: Castillo de la Luz, Calle Juan Rejón, s/n, 35008 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas

Castillo de La Luz Ruusut

Keltaisia ruusuja

Ruusuja Castillo de La Luz, puistot Las Palmas

Pinkkejä ruusuja

Punaisia ruusuja Castillo de La Luz, puistot Las Palmas

Punaisia ruusuja

Parque Juan Pablo II

 

Parque Juan Pablo II on kaunis, pieni ulkoilupuisto Siete Palmasin kaupunginosan kupeessa. Puisto sijaitsee keskustan ulkopuolella, joten täällä tuskin törmäät turisteihin. Puistossa on lampi, jossa on mm. mustia joutsenia ja eksoottisia sorsia. Lammen toisella puolella on pieni vesiputous.
Tämä, kuten kaikki muutkin puistot Las Palmasissa, on siisti ja hyvin hoidettu. Puiston alueella on pieniä jalkapallokenttiä, leikkipuisto ja treenipaikka. Ja kiipeilykivi, joka sopii myös aikuisille.

Osoite: Calle Hoya del Enamorado, 35019 Las Palmas de Gran Canaria.
Puistoon pääsee mm. Kaupungin sisäisillä busseilla nro 26 ja 45.

Puistot Las Palmas, Parque Juan Pablo 2

Mustia joutsenia ui puiston lammessa.

Kiipeilykivi Parque Juan Pablo 2, Las Palmas

Kiipeilykivi

Vesiputous Parque Juan Pablo 2:ssa

Puiston vesiputous

Parque Santa Catalina

Santa Catalinan puisto on legendaarinen kohde Las Palmasissa. Puisto on pieni, mutta se on paikka, johon usein sovitaan tapaamiset. Puistossa on kahviloita ja baareja. Tunnetuin lienee Café Alemana.

Poliisiasema sijaitsee puiston toisessa päässä. Sen vieressä on alue, jossa paikalliset vanhat miehet pelailevat dominoa ja shakkia. Keskellä puistoa on pari kioskia, joista voi talviaikaan ostaa jopa suomalaisen sanomalehden. Puiston alueella liikkuu edelleen kengänkiillottaja. Varsinkin paikalliset bisnesmiehet kiillotuttavat nahkakenkiään. Kiillotus maksaa muutaman euron.

Luis Moroten puoleisessa päässä on puiston edesmenneelle kuningattarelle, Lolita Plumalle, omistettu patsas. Hän eli vuosina 1904-1987. Hän tuli tunnetuksi siitä, että hän oli aina paikalla puistossa, ja aina huulet meikattu kirkkaan punaisiksi. Hän piti huolta kissoista ja myi postikortteja ja purkkaa turisteille. Vanhemmat laspalmasilaiset muistavat hänet edelleen.

Puiston vierestä voi lähteä kaupunkikierrokselle esim segwaylla, hevoskärryillä tai Hop On Hop Off -bussilla.

Lapsille on kiva leikkipaikka.

Santa Catalinasta voi hypätä hevoskärryn kyytiin.

Santa Catalinasta voi lähteä kaupunkikierrokselle esim. hevoskärryillä.

Eläkeläisiä pelaamassa dominoa ja shakkia Santa Catalinan puistossa.

Eläkeläisiä pelaamassa dominoa ja shakkia Santa Catalinan puistossa.

Muut puistot

Muut mainittavat puistot Las Palmasissa ovat Parque San Telmo, Parque Romano ja Parque de Don Benito.

San Telmo on pieni puistomainen alue San Telmon linja-autoaseman vieressä. Puistossa on leikkipaikka lapsille.

Parque Romano on erityisesti lenkkeilijöille tarkoitettu alue Avenida de Canarias:n varrella. Puistossa on kuntoilulaitteita ja kiipeilykivi.

Parque Don Benito on Schamannin kaupunginosassa oleva pieni puisto. Se on hyvin pieni, mutta sieltä löytyy leikkipuisto ja kirjailija Benito Perez Galdosia esittävä patsas.

Parque San Telmo Las Palmas

El Quiosco de San Telmo vuodelta 1923 toimii puiston kahvilana.

Parque Don Benito, Las Palmas

Kirjailija Benito Perez Galdos lukemassa kirjaa Don Benito -puistossa

Parque Romano on liikkujien pieni puisto Las Palmasissa.

Parque Romano -puistossa on hiekkaiset juoksutiet.

Lue mitä muuta nähtävää on Las Palmasissa.