Polkupyörä

Polkupyörä on jo aika kätevä kulkuneuvo Las Palmasissa. Pyöräteitä rakennetaan lisää.

Kaupunkiin tehdään jatkuvasti lisää pyöräkaistoja.

Polkupyörä on yksi tapa liikkua kaupungissa. Las Palmasissa pyöräily ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa, ja pyöräteitä on vielä vähän. Tosin viimeaikoina pyöräilijöille on erotettu oma kaista monien autoteitten sivuun. Pyöräilykulttuuri on kasvattamassa suosiotaan Las Palmasissa, ja pyöräilijöitä näkee yhä enemmän katukuvassa.

Vuoristossa näkee sen sijaan enemmänkin pyöräilijöitä. Kilpapyöräilijät ja aktiiviset harrastajat ympäri Eurooppaa tulevat erityisesti talvikaudella harjoittelemaan Gran Canarialle. Suuri osa tuo oman pyöränsä mukanaan, mutta toki pyörän voi vuokrata paikan päältäkin.

Polkupyörä lainaksi

Sitycleta lainauspiste Plaza Farraylla.

Sitycleta-lainauspiste Plaza Farraylla.

Kaupunkikuvassa näkyy polkupyöräasemia, joista on mahdollisuus lainata polkupyörä. Jotta Sitycleta-pyörän voi lainata, tulee ensin rekisteröityä käyttäjäksi. Sen voi tehdä esim. netissä engalnniksi tai espanjaksi sivulla secure.nextbike.net/el/en/register/.

1,50 € / 30 min
15 € / viikko
20 € / kuukausi
40 € / vuosi

Pyörää voi käyttää 30 minuuttia kerralla. Jos aika venyy pidemmäksi, menee siitä lisämaksu 0,50 € / 30 min. Eli jos ei halua lisämaksua, niin joka puolen tunnin välein pyörä pitää palauttaa pyöräasemalle, ja lainata taas uudestaan. Joten pyörä on tarkoitettu lähinnä lyhyisiin matkoihin kaupungin sisällä.

Polkupyörää voi käyttää klo 7.00 – 23.00 välillä.

Polkupyörän vuokraus

Polkupyörän vuokraaminen polkupyörävuokraamosta maksaa pyörästä riippuen 3 tunniksi noin 5 €, ja päiväksi noin 10 €. Tarjolla on kaupunkipyöriä ja mountain bikeja.

Tässä muutama polkupyörävuokraamo Las Palmasissa:

Rental Bike Station Las Palmas 24, Calle Veintinueve de Abril 63, 35007 Las Palmas de G.C., rental-bike-station-gran-canaria.com

Free Motion Bikecenter, Calle León y Castillo 323, 35006 Las Palmas de G.C , www.free-motion.com

Miten liikkua Las Palmasissa? Lue busseista, taksista ja autonvuokrauksesta.