Polkupyörä

Polkupyörä on yksi tapa liikkua kaupungissa. Las Palmasissa pyöräily ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa, ja pyöräteitä on vielä vähän. Tosin viimeaikoina pyöräilijöille on erotettu oma kaista monien autoteitten sivuun. Pyöräilykulttuuri on kasvattamassa suosiotaan Las Palmasissa, ja pyöräilijöitä näkee yhä enemmän katukuvassa.

Polkupyörä lainaksi

Kaupunkikuvassa näkyy polkupyöräasemia, joista on mahdollisuus lainata polkupyörä. Kyseessä on ilmainen palvelu sekä turisteille että kaupungin asukkaille.

Lainaaminen onnistuu samalla muovikortilla (BonoGuagua), johon ladataan kaupungin sisäinen bussilippu. Muovikortteja voi ostaa esim. Santa Catalinan puistossa olevasta lippumyymälästä ja San Telmon linja-autoasemalta. Muovikortti maksaa 1,50 €, mutta sen jälkeen muita kuluja ei ole.

Jotta pyörän voi lainata, tulee rekisteröityä osoitteessa www.bybikelpa.com. Sinne syötetään henkilötiedot, osoite ja esim. passin numero. Sähköpostiin tulee vastaus parin päivän kuluessa. Sen jälkeen tulee käydä esim. Santa Catalinan puistossa sijaitsevassa lippumyymälässä, jossa kortti aktivoidaan niin, että sitä voi käyttää polkupyörän lainaamiseen.

Polkupyörän voi lainata eri puolilla kaupunkia olevilta polkupyöräasemilta, ja palauttaminen onnistuu mille tahansa polkupyöräasemalle.

Systeemistä voi lukea lisää espanjaksi, englanniksi tai saksaksi verkkosivulta www.bybikelpa.com
http://www.free-motion.com/en/gran-canaria/e-bike-gran-canaria/

Polkupyörän vuokraus

Polkupyöriä voi vuokrata, esim.

http://www.64bike.amawebs.com/