Polkupyörä

Polkupyörä on yksi tapa liikkua kaupungissa. Las Palmasissa pyöräily ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa, ja pyöräteitä on vielä vähän. Tosin viimeaikoina pyöräilijöille on erotettu oma kaista monien autoteitten sivuun. Pyöräilykulttuuri on kasvattamassa suosiotaan Las Palmasissa, ja pyöräilijöitä näkee yhä enemmän katukuvassa.

Vuoristossa näkee sen sijaan enemmänkin pyöräilijöitä. Kilpapyöräilijät ja aktiiviset harrastajat ympäri Eurooppaa tulevat erityisesti talvikaudella harjoittelemaan Gran Canarialle. Suuri osa tuo oman pyöränsä mukanaan, mutta toki pyörän voi vuokrata paikan päältäkin.

Polkupyörä lainaksi

Kaupunkikuvassa näkyy polkupyöräasemia, joista on mahdollisuus lainata polkupyörä. Jotta Sitycleta-pyörän voi lainata, tulee ensin rekisteröityä käyttäjäksi. Sen voi tehdä esim. netissä engalnniksi tai espanjaksi sivulla secure.nextbike.net/el/en/register/.

1,50 € / 30 min
15 € / viikko
20 € / kuukausi
40 € / vuosi

Pyörää voi käyttää 30 minuuttia kerralla. Jos aika venyy pidemmäksi, menee siitä lisämaksu 0,50 € / 30 min. Eli jos ei halua lisämaksua, niin joka puolen tunnin välein pyörä pitää palauttaa pyöräasemalle, ja lainata taas uudestaan. Joten pyörä on tarkoitettu lähinnä lyhyisiin matkoihin kaupungin sisällä.

Polkupyörää voi käyttää klo 7.00 – 23.00 välillä.

Polkupyörän vuokraus

Polkupyörän vuokraaminen polkupyörävuokraamosta maksaa pyörästä riippuen 3 tunniksi noin 5 €, ja päiväksi noin 10 €. Tarjolla on kaupunkipyöriä ja mountain bikeja.

Tässä muutama polkupyörävuokraamo Las Palmasissa:

Green Bike, Calle Gomera 1, 35008 Las Palmas de G.C, www.greenbike.es

Un Paseo En Bicicleta, Calle Secretario Artiles 73, www.rentquadlaspalmas.com

PopOn Bike, Calle Gran Canaria 1, 35008 Las Palmas de G.C, www.poponbikecanarias.com

Free Motion Bikecenter, Calle León y Castillo 323, 35006 Las Palmas de G.C , www.free-motion.com