Patikointi

Satumaisin patikointireitti Gran Canarialla

Barranco de Los Cernícalos patikointireitti Gran Canarialla

Reitin varrella on useita pieniä vesiputouksia

Barranco de Los Cernícalos (suomeksi Haukkojen Sola) on ihana vehreä patikointireitti Gran Canarialla. Reitti alkaa Telden lähistöltä Lomo Magullosta. Auton voi jättää Los Arenalesin virkistysalueen parkkipaikalle. Opasteet näyttävät suunnan, mistä polku alkaa.

Vesiputouksia ja viidakkoa

Reitti kulkee rehevän kasvillisuuden keskellä vuorten solassa. Polku seuraa pientä virtaa, tai puroa, kohti vesiputouksia. Pieniä vesiputouksia on matkan varrella useta. Reitti itsessään on kuin kävelisi viidakossa!

Jos haluaa mennä aivan viimeiselle ja kuuluisimmalle putoukselle asti, tulee matkaa edestakaisin kokonaisuudessaan noin 12 km. Jos ei halua kävellä niin pitkälle, niin aina voi palata samaa reittiä takaisin. Vaikka vesiputoukset ovat ikäänkuin reitin päänähtävyys, niin koko matka on todella kaunista.

Patikointireitti sopii myös lapsille

Korkeuserot alueella eivät ole kovin suuria. Joitakin hieman vaikeakulkuisia paikkoja on matkan varrella. Mutta varsinkin kolmelle ensimmäiselle pienelle vesiputoukselle polku on helppokulkuinen. Niihin asti lapsetkin pääsevät vaivattomasti. Neljännellekin vesiputoukselle pääsee vielä suht helposti. Jokunen kohta on, jossa tarvitaan hieman ketteryyttä. Viimeiselle vesiputoukselle meneminen saattaa olla lapsille jo haastavaa.

Barranco de Los Cernícalos salviat

Salviaa kasvaa polun varrella

Kanariansaarten kasvillisuutta

Matkan varrella on monimuotoista luontoa. Polku menee välillä subtrooppisten puiden keskellä, välillä ruokokasvien seassa, välillä pitää ylittää puro. Puron yli on tehty pieniä parin askeleen pituisia puusiltoja.
Polun varrella kasvaa useita erilaisia Kanariansaarille tyypillisiä kukkia. Reheviä violetteja salvioita, malvoja, laventelia ja 
paljon muita, joille ei tunnu löytyvän suomenkielistä käännöstä. Yksi näistä erikoisuuksista on Canarina Canariensis. Kyseessä on punainen kellomainen kukka, jota ei kasva missään muualla kuin Kanariansaarilla. Se kukkii marraskuun ja toukokuun välisenä aikana.

Patikointireitti Gran Canarialla Barranco de Los Cernícalos

Patikointi näissä maisemissa on vaihtelua rannalla löhöilyyn

Patikoi mihin vuodenaikaan tahansa

Mikäli olet luonnon ystävä, niin Barranco de Los Cernícalos on varmasti käymisen arvoinen paikka. Korkeammalla vuoristossa olevat vaellusreitit ovat myös todella hienoja jylhine maisemineen. Barranco de Los Cernícalosin vehreys ja viidakkomaisuus tarjoavat kuitenkin toiselaisen elämyksen.

Patikointi Barranco de Los Cernícalosissa onnistuu mihin vuodenaikaan tahansa. Kannattaa laittaa hyvät jalkineet, jotka eivät luista. Vaelluskartta ei ole välttämätön, mutta on suuri apu, jos meinaat tehdä koko kierroksen. Ota eväät ja vesipullo mukaan! Alueella ei ole kahviloita tai kauppoja.

Navigaattori autossa auttaa myös melkoisesti, jotta ylipäänsä Lomo Magullo ja Los Arenalesin virkistysalue löytyvät!

Satumaisin patikointireitti Gran Canarialla
Vaellusreitti Gran Canaria. Barranco de Los Cernícalos. Vesiputous.

TripAdvisorista voi lukea muiden kävijöiden mielipiteitä tästä patikointireitistä.

 

Teksti ja kuvat: Katja/laspalmas.fi