Nähtävyydet

Älä jätä näitä väliin Las Palmasissa! Top 6 kohdetta kaupungissa

Mitä Las Palmasissa kannattaa nähdä ja kokea viikon tai parin matkalla? Mitkä ovat kaupungin parhaat nähtävyydet, joita ei kannata jättää väliin? Kaupunki tarjoaa paljon koettavaa: rantoja, puistoja, konsertteja, tapahtumia, museoita, ravintoloita, kahviloita, baareja jne. Monelle tulee mieleen Las Palmasista Irwinin Oo Las Palmas -biisi tai muuten vaan turistirysä. Kaupunki on kuitenkin ihan jotain muuta.

Ensimmäinen asia, kun saavut kaupunkiin, on: hidasta tahtia äläkä stressaa! Aloita hidastamalla kävelyvauhtiasi.  Vaikka Las Palmas on lähes 400 000 asukkaan kaupunki, niin kaupungin rytmi on huomattavasti stressittömämpi kuin esim. Helsingissä.

Makuja ja mieltymyksiä on tietysti monia, ja tämä blogi on kahden Las Palmasissa asuvan nelikymppisen miehen ja naisen yhteinen mielipide. Tietysti myös sää vaikuttaa asiaan. Esim. Las Canterasin ihana hiekkaranta ei ole ihan niin ihana, jos sataa vettä ja tuulee.  Tässä meidän Top 6:

Nähtävyydet Las Palmasissa: Las Canteras ranta on numero yksi1) Playa de Las Canteras

Las Canterasin hiekkaranta eli Playa de Las Canteras on aurinkoisella ja lämpimällä säällä fantastinen!
Ranta on erittäin hyvin hoidettu ja siisti. Roskat siivotaan joka päivä. Las Canteras on 3 km pitkä, joten valinnan varaa löytyy. Jos et ole surffari, niin kannattaa valita vaaleahiekkainen osa rannasta. Eli noin puolesta välistä rantaa pohjoisen suuntaan. Siitä eteenpäin on luonnon riutta suojaamassa kovilta aalloilta, ja näin vedessä on mukavampaa uida. Tässä osassa myös rantabulevardilta löytyy enemmän kahviloita ja baareja, joista voi käydä hankkimassa eväät rannalle. Esim. kiinalaisista buffeteista voi ostaa mukaan lounaan. Rantabulevardin alla, Hotel Reina Isabelin ja Hotel Cristinan kohdalla, on ilmaiset vessat ja suihkut.

Tule rantabulevardille myös illemmalla! Las Canterasin upeat auringonlaskut ja iltatunnelma ovat vertaansa vailla! Jos jaksat kävellä auringonlaskun aikaan vähän pidemmälle, niin kulje rantabulevardia eteenpäin La Isletan suuntaan vaikka aivan El Confitalin rantaan asti. Näet kauniita laavakalliomaisemia. El Confital -ranta on tunnettu kauniista auringonlaskuistaan.

2) Kahvihetki Santa Catalinan puistossa

Puiston kahviloissa vaan on sellainen tunnelma, että se pitää kokea. Ehkä sen tekee puistomainen ympäristö yhdistettynä kaupunkitunnelmaan. Ilmapiiriin on jäänyt myös hitunen mennyttä aikaa. Johtunee vanhoista rakennuksista ja kengänkiillottajasta, joka tarjoaa palveluaan kahviloiden asiakkaille. Voit kahvia juodessa kiillotuttaa kengät 3 eurolla. Paikalliset liikemiehet näyttävät käyttävän kengänkiillotuspalvelua enemmänkin.

Ostoskatu Triana Las Palmasissa on tunnelmallinen kävelykatu3) Ostoskatu Triana sivukatuineen ja Veguetan vanhakaupunki

San Telmon puistosta alkava Triana on kaupungin toinen keskusta. (Mesa y Lopez -kadun ympäristö on toinen.) Ostoskadulta löytyy tunnettuja vaate- ja kenkäliikkeitä. Sivukaduilla on pieniä putiikkeja sekä tunnelmallisia kahviloita ja tapasbaareja. Trianalle on jätetty muistoksi pieni pätkä vanhaa raitiovaunukiskoa, joka oli käytössä vielä noin 80 vuotta sitten. Käy samalla katsomassa nätti Plaza de Cairasco eli Cairascon aukio. Myös Veguetan vanhankaupungin kujilla kannattaa käydä pyörähtämässä. Katedraalin edessä on kivoja koirapatsaita, joita voi käydä vähän silittelemässä. Jos tykkää museoista, niin Kristoffer Kolumbus -museo ja museo Canario ovat vanhassakaupungissa.

4) Parque DoramasParque Doramas on kaunis puisto keskellä Las Palmasia.

Parque Doramas -puistossa on ihastuttavia kukkia ja kukkivia puita. Jos et mene kaupungin keskustasta kauempana sijaitsevaan Jardin Canarioon, niin täällä Parque Doramasissa saat pienessä mittakaavassa käsityksen Gran Canarian kasvillisuudesta. Jos olet tarkkasilmäinen, niin ehkä voit nähdä puiston vihreitä papukaijoja lentelemässä palmujen välillä. Puisto jatkuu Hotel Santa Catalinan toisella puolella, ja siellä on Atis Tirma -patsas muistuttamassa saaren historiasta. Alkuperäisasukkaat heittäytyivät mieluummin mereen kuin antautuivat espanjalaisille valloittajille. Jos olet taiteen ystävä, niin käy katsomassa puiston alueella sijaitseva Museo Nestor, jossa on kanarialaisen Néstor Martín-Fernández de la Torren (1887-1938) töitä. Sisäänpääsy on 0,50 €.

Mercado del Puerto, herkkuja Las Palmasissa5) Tapakset Mercado del Puertossa eli Sataman kauppahallissa

Täällä kannattaa käydä joku ilta maistamassa tapaksia. Idea on istua vitriinibaaritiskin ääressä, ja tilata pikkuhiljaa juotavia ja pieniä purtavia. Ja nauttia tunnelmasta! Varsinkin perjantai- ja lauantai-iltaisin kauppahallissa on vilkas ja iloinen tunnelma.

Valikoimissa on mm. erilaisia täytettyjä leipiä, ilmakuivattua kinkkua, juustoja, oliiveja, pizzoja. Jopa skandinaavisia herkkuja on tarjolla.

6) La Lajan merivesialtaatLuonnon merivesialtaat Las Palmasissa La Laja -hiekkarannan tuntumassa.

La Lajan merivesialtaat ovat jostain syystä jääneet tuntemattomaksi monelle Las Palmasissa vierailleelle. Nämä luonnon altaat sijaitsevat etelään vievän moottoritien varrella La Laja -hiekkarannan vieressä. Altaita on kolme. Niistä yksi sopii myös lapsille. Luonnon merivesialtaat ovat mukavaa vaihtelua hiekkarantatunnelmaan!

Kaupungin keskustasta altaille pääsee bussilla nro 12. Päätepysäkin jälkeen on moottoritien ylittävä kävelysilta. Siitä on pari sataa metriä altaille. Jos tulet autolla, niin käänny moottoritieltä La Lajan liittymästä. Parkkipaikalta on myös muutaman sadan metrin kävelymatka altaille.

You Might Also Like