Nähtävyydet

Mitkä ovat tärkeimmät nähtävyydet Las Palmasissa?

Jos tulet vain yhdeksi päiväksi Las Palmasiin, niin ainakin nämä kannattaa käydä katsomassa: Playa de Las Canteras eli saaren kuuluisin hiekkaranta. Santa Catalinan puisto, Trianan viehättävä kävelykatu sekä sen vieressä sijaitseva vanhakaupunki Vegueta. Vaikka et menisi museoihin tai ostoksille, niin kannattaa ainakin käydä aistimassa tunnelma ja ihailemassa rakennuksia ulkoa päin.

Las Palmasin nähtävyydet: Las Canterasin upea hiekkarantaPlaya de Las Canteras eli Las Canterasin ranta

Ranta on 3 kilometriä pitkä. Pohjoisosa on vaaleaa hiekkaa ja eteläosa tummaa laavahiekkaa. Ranta on hyvin hoidettu ja siisti. Rantabulevardin alla on ilmaiset vessat ja suihkut Hotel Reina Isabelin ja Hotel Cristinan kohdalla. Parhaat paikat auringonottoon ovatkin juuri näillä kohdin. Rantaa suojaa luonnon riutta. Rannan eteläosassa ei riuttaa ole, joten se osa rannasta on surffareitten suosiossa.

Rantoja on Las Palmasissa muitakin, mutta Las Canteras on se kuuluisin ranta.

Jos yövyt Las Palmasissa, niin koe Paseo de Las Canterasin iltatunnelma ja auringonlasku. Bulevardilla on useita hyviä kahviloita, baareja ja ravintoloita.

Parque Santa CatalinaLolita Pluma. Patsas on nähtävyys Las Palmasissa.

Santa Catalinan puisto on yksi Las Palmasin tunnetuimmista paikoista. Viehättävää puistoa suojaavat palmut ja muut puut. Niiden varjossa on kauniita värikkäitä kukkaistutuksia. Puiston kahvilat ja baarit ovat auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Huomaa myös puiston kuningattarelle, Lolita Plumalle, omistettu patsas! Lolita eli vuosina 1904-1987. Hän myi purkkaa ja postikortteja puistossa vieraileville turisteille, ja piti huolta alueen katukissoista. Hänet muistetaan myös voimakkaasta huulimeikistään.

Santa Catalinasta lähtee pienet ostoskadut Ripoche, Luis Morote ja Sagasta. Niiden varrella on pieniä vaatekauppoja, matkamuistomyymälöitä, elektroniikkaliikkeitä jne. Santa Catalinasta voit myös aloittaa kiertoajelun kaupungissa. Punainen Hop in Hop off -bussi kiertää kaupungin tärkeimmät kadut ja nähtävyydet n. 75 minuutissa. Lippu maksaa 18 € aikuisilta ja 9 € lapsilta. Muita vaihtoehtoja tutustua kaupunkiin ovat esim. hevoskyyti ja segway. Nämäkin lähtevät Santa Catalinan puiston tuntumasta.

Triana ja sen sivukadut Las PalmasissaCalle Mayor de Triana eli Trianan ostoskatu

Katu on viehättävä kävelykatu, jonka varrelta löytyy tunnettuja vaate- ja kenkäliikkeitä sekä kahviloita. Idyllisiltä sivukaduilta löytyy pieniä putiikkeja, kahviloita, baareja ja ravintoloita. Vaikket olisi ostosmielellä liikenteessä, niin kannattaa kuitenkin tehdä kävelykierros täällä. Alueella on kauniita rakennuksia ja kiehtova tunnelma. Mm. Gabinete Literario on kaunis rakennus Plaza de Cairascon aukiolla. Yksi Espanjan kuuluisimmista teattereista, Teatro Pérez Galdos sijaitsee myös aivan Trianan tuntumassa.

Vanhakaupunki VeguetaLas Palmasin vanhakaupunki Vegueta. Idyllisillä kujilla voi kuvitella itsensä menneisyyteen.

Vanhakaupunki on Trianan vieressä GC-5 -tien toisella puolella. Veguetan kujilla voi aistia mennen ajan tunnelmaa. Aivan GC-5:n vieressä sijaitsee kauppahalli Mercado de Vegueta. Vanhassakaupungissa sijaitsevat myös mm. seuraavat nähtävyydet:

Casa de Colón

Casa de Colón eli Kristoffer Kolumbuksen talo on yksi kaupungin tunnetuimmista vierailukohteista. Kristoffer Kolumbus purjehti Amerikkaan kolmesti Las Palmasin kauutta. Pienessä mutta mielenkiintoisessa museossa tulee Kolumbuksen reissut tutuiksi. Laivojen pienoismallit ja sisäpihan papukaijat kiinnostavat varmasti myös lapsia.

Sisäänpääsy museoon on 4 €; alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Osoite: Dirección: calle Colón  1, 35001 Las Palmas de Gran Canaria

Modernin taiteen museo CAAM

CAAM eli Centro Atlántico de Arte Moderno -taidemuseossa on vaihtuvia näyttelyjä. Maalauksia, veistoksia ja valokuvia.

Ei sisäänpääsymaksua.
Avoinna: ti-la klo 10-21 | su klo 10-14
Osoite: Los Balcones 11,  35001 Las Palmas de Gran Canaria

Museo Canario

Museo Canariossa voi tutustua Gran Canarian alkuperäisasukkaiden historiaan.

Sisäänpääsy 5 €, alle 13-vuotiaat lapset ilmaiseksi.
Avoinna: ma – pe klo 10-20 | la-su klo 10-14
Osoite: Calle del Dr. Verneau 2, 35001 Las Palmas de Gran Canaria

Koirapatsaat Santa Anan aukiolla Las PalmasissaMuut nähtävyydet vanhassakaupungissa

Santa Anan katedraali on jo rakennuksena yksi kaupungin maamerkeistä. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1497, mutta se tuli valmiiksi vasta viime vuosisadalla. Arkkitehtuurin tuntija voikin huomata, että rakentamisessa on käytetty eri tyylejä. Santa Anan aukion toisella puolella on kaupungintalo.

Kirkon edessä on kahdeksan rautaista koirapatsasta. Tunnettu kanarialainen kirjailija Víctor Doreste on antanut koirille nimetkin: Faycán, Aterura, Mogano, Doramas, Tindaya, Bentayga, Tenoya ja Tirajano.

Parque Doramas -puistoParque Dormas, Las Palmas. Kolibrikukka.

Puisto sijaitsee Ciudad Jardínin kaupunginosassa parin kilometrin päässä Santa Catalinan puistosta Trianan suuntaan. Puistossa pieni vesiputous ja lampi sekä Kanarialle tyypillisiä kukkia ja puita. Puisto on pienehkö, mutta oikein viehättävä. Puiston vieressä on saaren vanhin hotelli Hotel Santa Catalina. Hotellin ohi kulkiessa voi ihastella kanarialle tyypillisiä parvekkeita. Hotellin vierestä pääsee Nestor-taidemuseoon. Museossa voi tutustua kanarialaisen Néstor Martín-Fernández de la Torren taiteeseen. (Sisäänpääsy 0,50 €) Puisto jatkuu hotellin toiselle puolelle. Siellä on kuuluisa Atis Tirma -patsas, joka kuvaa sitä kuinka guanchit heittäytyivät mieluummin mereen kuin antautuivat espanjalaisille valloittajille.

Osoite: Calle León y Castillo 227, 35005 Las Palmas
Puistoon pääsee mm. kaupungin sisäisillä busseilla nro 1 ja 2. Puistoon on vapaa pääsy.

Kasvitieteellinen puutarha Las Palmasissa. Jardín Botánico Viera y Clavijo kasvitieteellinen puutarha

eli yksinkertaisemmin Jardín Canario

Jardin Canario -puisto sijaitsee noin 7 km päässä kaupungin keskustasta. Tässä kasvitieteellisessä puutarhassa voi tutustua Kanarian kasvillisuuteen: kukkiin, puihin, palmuihin, kaktuksiin jne. Puisto on osittain laaksossa ja osittain vuoren rinteellä. Puistoon pääsee sekä ylä- että alasisäänkäynnistä. Laakson puoleinen osa on helppokulkuinen eikä korkeuseroja ole. Vuoren rinne ei kuitenkaan sovi liikuntarajoitteisille tai huonosta tasapainosta kärsiville. Polut ovat paikoitellen kapeita ja rappuset jyrkkiä.

Puisto on näkemisen arvoinen jo pelkästään kaktusten takia. Niitä on paljon erilaisia ja jättikokoisia. Täällä voit nähdä kasveja, joita Suomessa tapaa vain kukkaruukussa.
Sisäänpääsy on maksutta.

Osoite: Ylempi sisäänkäynti Carretera del Centro Km 7 (GC-110) ja alempi sisäänkäynti Carretera del Dragonal Km 7 (GC-310)
Las Palmasista Parque Santa Cantalinan linja-autoasemalta Jardin Canarioon pääsee pitkän matkan busseillanro 301 ja 323. San Telmon linja-autoasemalta numeroilla 302, 303 ja 311. Nämä linjat kulkevat viikonloppuisin harvoin tai ei ollenkaan. Joten jos meinaat kulkea julkisilla kulkuvälineillä Jardin Canarioon, niin kannattaa ajoittaa retki arkipäivälle.

Poema del mar -akvaario

on aivan uusi nähtävyys Las Palmasissa. Loro Parque -eläinpuiston ja Siam Park -vesipuiston kanssa samaan ketjuun kuuluva akvaario avattiin joulukuussa 2017.

Akvaariossa pääsee ihailemaan eksoottisia ja harvinaisia kaloja ja muita veden eläviä viidakko-, riutta-, ja valtameritunnelmissa.

Avoinna: joka päivä klo 9.00 – 18.00

Suositeltu oleskelun pituus: 2–3 tuntia

Sisäänpääsy: aikuiset 25 e, lapset (4-11 -vuotiaat) 17,50 e

Osoite: Muelle del Sanapú 22, 35008 Las Palmas de Gran Canaria (aivan El Muelle -ostoskeskuksen läheisyydessä)