Nähtävyydet Gran Canarialla – vuoristo

Nähtävyydet Gran Canarialla eivät rajoitu pelkästään hotellien uima-allasalueisiin ja upeisiin hiekkarantoihin.

Saaren keskiosassa on vaikuttavat vuoristomaisemat. Tässä listattuna joitakin näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja. Lähes joka paikkaan on helpointa mennä autolla, vaikka tosin esim. pikkukyliin päsee hyvin myös linja-autolla.

Pico de Las Nieves

Pico de Las Nieves nähtävyydet Gran CanariallaPico de Las Nieves on näköalapaikka vuoristossa saaren keskiosassa. Pico de Las Nievesiä pidetään useiden turistioppaiden mukaan Gran Canarian korkeimpana kohtana, 1 949 m. Tämä ei kuitenkaan pidä aivan paikkaansa, koska näköalatasanteen vieressä oleva Morro de la Agujereada on vieläkin korkeampi, 1956 m.

Joka tapauksessa Pico de Las Nievesiltä on silmiä hivelevä näköala yli jylhän luonnon. Taustalla komeilevat Roque Nublo ja Teneriffan Teide. Myös auringonlaskun aikaan maisema Pico de Las Nievesillä on todella kaunis. Kuten kuvasta näkyy, joskus pilvet peittävät taivaan, mutta näköala ei silti ole hassumpi.

Samalla kannattaa käydä Parador de Cruz de Tejeda -hotellissa. Hotellilta on hienot näköalat vuoristoon, ja siellä voi vaikka käydä juomassa kahvit.

Roque Nublo

Roque Nublo on nähtävyys Gran CanariaRoque Nublo on yksi saaren symboleista. Tämä luonnon monumentti sijaitsee saaren keskiosassa Tejedassa. Monumentin huippu kohoaa 1813 metrin korkeuteen. Parkkipaikalta on noin 1,5 km kävely polkua pitkin monumentin juurelle. Kävelyreitti ei vaadi superkuntoa, mutta ei sovellu aivan huonokuntoisellekaan.

Monumentilta on fantastiset näköalat vuoristomaisemiin ja Teneriffalle. Ota eväät mukaan. 1,5 km ylämäkikävelyn jälkeen pieni nälkä varmasti tuntuu jo mahassa.

Artenara

Presa de Lugarejos, Artenara, Gran CanrariaArtenaran kylä on rauhallinen, korkeammalla vuoristossa kuin mikään muu Gran Canarian kylä. Kylässä on luola-talo, jossa on aikoinaan asuttu, mutta joka nyt on tehty museoksi. Vielä nykyäänkin monet kanarialaiset asuvat taloissa, jotka on rakennettu puoliksi luolan sisään.

Artenaran alueella on paljon metsiä ja tekojärviä. Mikäli haluat tutustua erilaiseen, mäntymetsäiseen ja järviseen Gran Canariaan, niin vietä päivä Artenaran alueella. Mm. luola-talo Casa-cuevasta saa alueen karttoja, joten kannattaa ottaa sellainen mukaan.

Kuvassa Presa de Lugarejos. Yksi kaunis paikka Artenaran alueella on mm. Molino Presa de Parralillo.

Teror

Teror, Gran CanariaTeror perustettiin jo vuonna 1481, ja on siten yksi Kanarian vanhimmista kaupungeista. Tämä aito kanarialainen kaupunki sijaitsee vuoristossa noin 15 km Las Palmasista lounaaseen. Vanhankaupungin kävelykadun varrella voi ihastella vanhoja rakennuksia ja tyypillisiä kanarialaisia parvekkeita.

Kaupungissa sijaitseva kirkko on tunnettu saaren suojeluspyhimyksestä Virgen del Pinosta. Kaupunki tunnetaan myös mineeralivedestään, Aguas de Teror, jota tulee varmasti juotua Gran Canarialla oleskelun aikana.

Los Tilos de Moya

Los Tilos de Moya. Vaellusreitti Gran Canarialla.Los Tilos de Moya on subtrooppinen laurisilva-metsä vuoristossa Gran Canarian pohjoisosassa. Alueella on helppokulkuinen parin kilometrin pituinen vaellusreitti. Metsässä kasvaa Kanarialle tyypillisiä kasveja, esim. erilaisia laakeripuita, kanarianmyrttiä, kaktuksia ja bicacaroita. Paikka on yleensä hyvin hiljainen, turisteja ei alueella juurikaan näe. Luonnon ystävälle varmasti mukava käyntikohde.

Samalla kannattaa käydä katsomassa aivan likellä sijaitseva pieni Moyan kylä!

Muut nähtävyydet Gran Canarialla

Ihastuttavan vuoriston lisäksi Gran Canarialla on hiekkarantoja, puistoja, museoita, rommitehdas, kahviviljelmä ym. Lue lisää nähtävyyksistä:

Päänähtävyydet Las Palmasissa: www.laspalmas.fi/nahtavyydet/