Lenkkeily, kävely, juoksu

Gran Canarian ilmasto on ihanteellinen liikuntaan. Juoksu ja kävely on miellyttävää ympäri vuoden. Lämpötila Las Palmasissa pysyy aina noin 20 asteen tuntumassa. Niinpä Las Canterasin noin 3 km pitkä rantakatu täyttyy lenkkeilijöistä aina aamuvarhaisesta iltamyöhään asti. Kävelytie

Juoksu Las Palmas

Lenkkeily Las Canterasin maisemissa tekee hyvää myös mielelle.

jatkuu sen lisäksi vielä Las Arenasin kauppakeskuksen ohi länteen päin useita kilometrejä sekä samoin La Isletan suuntaan Playa del Confitaliin asti. Auditorion takana on treenipaikka, jossa voi tehdä erilaisia lihaskuntoharjoituksia ja vaikka venytellä. Jos on mukana TRX-nauhat, niin täällä on tangot johon ne voi kiinnittää, ja pääsee treenailemaan tehokkaasti.

Myös hiekkarannalla voi juosta joko lenkkareissa tai paljain jaloin. Nousuveden aikaan vesi peittää hiekan parista kohtaa, ja silloin hiekalla ei pysty juoksemaan rantaa päästä päähän.

Rantakadulla, väli Parque Santa Catalina – San Telmo, ja siitä vielä eteenpäin, voi ihailla lenkkeillessä kauniista maisemista. Matkan varrella on mm. huvivenesatama ja kaunis näköala merelle. Matkan varrella on toisella puolen tietä Parque Romano -puisto. Puisto ei ole iso, mutta se on suosittu lenkkeily- ja liikunta-alue.

Mikäpä ihanampaa kuin tehdä aamu- tai iltalenkki meri-ilmaa hengittäen ja aaltojen ääntä kuunnellen.

Kaupungin kadut ovat usein erittäin kapeita, joten ne eivät sovellu reippaaseen kävelyyn saatika juoksuun.

LPA Night Run – juoksu yöllä

LPA Night Run eli öinen juoksu on jokavuotinen tapahtuma Las Palmasissa. Vuoden 2020 päivämäärä ei vielä ole tiedossa, mutta tästä linkistä voi katsoa, josko se olisi jo ilmoitettu: http://binternightrun.es/grancanaria/

Gran Canaria Maraton

Gran Canaria maraton on samoin jokavuotinen juoksutapahtuma Las Palmasissa. Vuonna 2020 se toteutetaan poikkeuksellisesti vasta marraskuussa, 15.11.2020.  Valittavissa on joko koko maraton 42 km, puoli maraton 21 km tai 10 km.
Lue lisää www.grancanariamaraton.com. Sivustolla on tietoa hinnoista, ilmoittautumisesta jne. englanniksi ja espanjaksi.

Parque Romano on liikkujien pieni puisto Las Palmasissa.

Parque Romano -puistossa on hiekkaiset juoksutiet. Nurmikolla voi suorittaa vaikka venyttelyt tai muut harjoitteet.

Kiipeilyä voi kokeilla Parque Romano -puistossa Las Palmasissa.

Parque Romano -puistossa on kiipeilykivi. Siinä voi harjoitella ilmaiseksi kiipeilyä. Toki varusteet pitää olla omasta takaa.

Liikuntapaikka Las Palmasissa

Alfredo Kraus Auditorion luona (Las Palmas) on harjoittelupaikka liikkujille. Mikä ihanampaa kuin punnertaa, kyykätä ja vetää leukoja raikkaassa meri-ilmassa.