Laiva

Laiva Gran Canarialta muille saarille lähtee Las Palmasista sekä Agaetesta. Las Palmasista pääsee laivalla parissa tunnissa Fuerteventuralle Morro Jableen ja noin neljässä tunnissa Teneriffalle Santa Cruziin. Agaetesta laivamatka Santa Cruziin kestää noin 1,5 tuntia.

Muille saarille sekä Manner-Espanjaan pääsee myös laivalla, mutta matka kestää kauemmin.

Laivayhtiöt jotka kulkevat saarten välillä ovat Fred Olsen ja Naviera Armas.

Laivareitit, aikataulut ja hinnat löytyvät esim. nettiosoitteista
http://www.fredolsen.es/en
ferryto.com/fi/olsen.html
http://www.navieraarmas.com/en/horarios_en

Fred Olsen Laiva Las Palmas Gran Canaria

Fred Olsenilla pääsee Las Palmasista Fuerteventuralle ja Teneriffalle.

Laivalippuja lähisaarille voi ostaa joko netin kautta tai Fred Olsen -lipunmyyntipisteestä osoitteesta Calle Luis Morote 4 (Santa Catalinan puisto)

Lipunmyyntipiste avoinna:

ma-pe klo 5.30-19.00
la klo 7.00-9.30 / 16.00-17.00 / 18.00-19.00
su klo 7.00-8.00 / 14.00-15.00 / 16.00-17.00/ 18.00-19.00

Yhdensuuntainen matka Las Palmas – Morro Jable (Fuerteventura) maksaa noin 50 €/hlö.

Agaetesta (noin 50 km Las Palmasista länteen) lähtee myös laivoja Teneriffalle Santa Cruziin. Sitä kautta voi tehdä vaikka päiväristeilyn Teneriffalle. Matka Agaete – Santa Cruz kestää 80 min. Edestakaisen lipun hinnaksi tulee noin 85 €/hlö.

Laiva vai lentokone Kanariansaarten välillä liikkumiseen?

Mikäli olet Gran Canarialla Las Palmasissa, niin lähisaarille kuten Fuerteventuralle ja Teneriffan Santa Cruziin laiva voi olla ihan hyvä vaihtoehto. Jos mielit muille saarille, kuten La Palmalle tai El Hierrolle, niin lentokone tulee yleensä edullisemmaksi ja huomattavasti nopeammaksi vaihtoehdoksi. Nykyään nimittäin kaikille saarille pääsee suorilla lennoilla.

Jos hinnalla on väliä, niin kannattaa kuitenkin vertailla laiva- ja lentohintoja netissä. Kovin suuria säästöjä ei laivalla matkustamisesta yleensä saa. Laivat ovat vaatimattomia palvelujen suhteen eli ne ovat suunniteltu vain siirtymiseen saarelta toiselle, ei viihtymiseen. Tosin kahvila niistä kyllä löytyy. Merimatkoilla kuitenkin saattaa joskus hyvällä tuurilla nähdä delfiinejä uimassa Atlantissa!

Lue lennoista sivultamme https://www.laspalmas.fi/lennot/.