Kauppahallit

Kauppahallit ovat makumatkailijan kohde Las Palmasissa. Kaupungissa on kolme isoa kauppahallia: Mercado Central, Mercado del Puerto ja Mercado de Vegueta. Niistä voi ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, lihaa, kalaa sekä muita paikallisia herkkuja. Ulkona olevia toreja, kuten Helsingin Kauppatori, ei Las Palmasissa ole. Sunnuntaisin on markkinat, mutta niissä ei ole myytävänä ruokatarvikkeita.

Mercado Central

Kauppahalli Mercado Central Las Palmas Gran Canaria

Mercado Centralista saa tuoreita herkkuja kohtuuhintaan.

Paikallisten suosima kauppahalli Mercado Central on lähellä Mesa y Lopez -katua. Hedelmiä, vihanneksia, yrttejä, juustoja, lihaa, kalaa jne. Toisessa kerroksessa on hedelmämyymälöitä, ja usein vielä hiukan edullisempaan hintaan kuin ensimmäisessä kerroksessa.

Tämän kauppahallin ensimmäisestä kerroksesta saa ostaa myös aivan ihanaa vasta jauhettua kahvia.

Osoite: Calle Galicia 24
Avoinna: Ma-la klo 7.00-14.00

Mercado de Vegueta

Kauppahalli Las Palmas Mercado de Vegueta

Mercado de Veguetan hedelmävalikoimaa

Lähellä vanhaa kaupunkia on Las Palmasin vanhin kauppahalli, Mercado de Vegueta. Se on perustettu vuonna 1787. Hedelmiä, vihanneksia, luomu-tuotteita, herkkuja vuoristokylistä jne. Hinnat vaihtelevat liikkeestä riippuen.

Osoite: Calle Mendizabal 1, Las Palmas.
Kotisivut:www.facebook.com/mercadovegueta/

Avoinna: ma-to klo 6.30 – 14.00; pe-la klo 6.30 – 15.00; su suljettu

Kaupungin sisäisellä bussilla nro 12 pääsee aivan sisäänkäynnin eteen.

Mercado del Puerto

Kauppahalli Las Palmas: Mercado del Puerto

Mercado del Puertossa on erinomaisia tapas-paikkoja.

Mercado del Puerto sijaitsee Las Canterasin rannan läheisyydessä La Isletan kupeessa. Kauppahalli on pienempi ja hyvin erityyppinen kuin edellä mainitut. Ehkä mielenkiintoisinta tässä kauppahallissa on pienet tapas-baarit. Baareissa on tarjolla erilaisia pikkuherkkuja, jotka voi nauttia vaikka viinin tai oluen kera. Mm. ilmakuivattua kinkkua, pieniä täytettyjä leipiä, pizzapaloja, skandinaavisia erikoisuuksia jne. Varsinkin perjantai- ja lauantai-iltaisin Mercado del Puerto täyttyy niin paikallisista kuin turisteistakin. Kannattaa käydä, sillä tällaista tunnelmaa ei löydy muualta kaupungista! Kauppahallin ulkopuolella on myös baareja, jotka viikonloppuiltaisin ovat täynnä elämää.

Osoite: Calle Albareda 76

Avoinna: Ma-la 7.00-14.30

.