Kanarialaista/espanjalaista ruokaa

Tottahan Las Palmasista kanarialaista ruokaa saa. Ja espanjalaista myöskin. Sivulla mainitut ravintolat ovat tunnelmaltaan hyvin espanjalaisia ja suosittuja paikallisten keskuudessa. Asiakaskunta koostuu lähes kokonaan espanjalaisista ja kanarialaisista. Ravintoloissa voi tilata jokaiselle oman aterian tai sitten voi tilata koko seurueelle yhteisiä tapaksia. Tyypillistä on, että monet nauttivat ateriansa baaritiskillä. Siinä voi sitten vaikka jutella tarjoilijankin kanssa samalla.

Mikä on menu del día?

Monissa, varsinkin paikallisten suosimissa, ruokapaikoissa on tarjolla Menu del día eli päivän menu. Tämä on yleensä edullinen, maukas ja täyttävä ateriavaihtoehto. Valitettavasti ulkomaalaisilta turisteilta tämä jää yleensä huomiotta, koska ruokalista on lähes poikkeuksetta vain espanjaksi.

Idea on se, että hintaan (usein noin 10 €) sisältyy alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, leipä ja ruokajuoma. Alkuruokavaihtoehtona on usein joko salaatti, keitto tai esim. täytetyt tomaatit. Pääruokana voi olla esim. pihvi, kalapaistos tai vaikka Ropa vieja (paikallinen pyttipannu). Jälkiruokavaihtoehtoja on yleensä myös paljon. mm. suklaakakun pala, paikallinen riisijälkiruoka tai hedelmä. Ruokajuomana on normaalisti joko vesi, virvoitusjuoma, olut tai lasillinen valko- tai punaviiniä.

Casa Pablo

Tunnelmallinen ja viihtyisä ravintola, jossa on sitä jotakin! Ihan Santa Catalinan puiston tuntumassa. Maukasta ruokaa ja viiniä kohtuulliseen hintaan. Varsinkin liha- ja kalaruuat oikein hyviä. Päiväsaikaan vaihtoehtona menu del día, n. 10 €.
Osoite: Calle Nicolas Estevanez 10, 35007 Las Palmas¨
Avoinna: ma-su klo 13-16 ja 20-24

La Tasquita D’Ivan

Pieni, viihtyisä ravintola lähellä Santa Catalinan puistoa. Oikein maukasta ruokaa ja mukava henkilökunta.

Osoite: Calle General Vives 5135007 Las Palmas
Avoinna: ma-su klo 9-23

Gambrinus

Maineikas, tunnelmallinen ravintola lähellä Santa Catalinan puistoa. Erittäin hyvä ruoka ja ystävällinen henkilökunta. Hintataso ei ihan edullisimmasta päästä.

Osoite: Calle Secretario Artiles 34
Avoinna: ma-la klo 12:30 – 0:30, su klo 12:30-17:30

Restaurante Hermanos García

Restaurante Hermanos García on erityisesti paikallisten suosima ruokapaikka. Voit valita joko ruokalistalta annokset tai ottaa päivän menun. Päivän menu (n. 10 €) tulee usein edullisemmaksi kuin listalta valitut annokset. Ravintola on hieman ruokalamainen. Asiakkaita riittää usein jonoksi asti, ja baaritiskin vieressä onkin jonotusnumerot. Saman omistajan ravintoloita on muutama Las Palmasissa. Osoite: Calle Juan Manuel Durán González 51, 35010 Las Palmas
Osoite: Calle del General Vives 59, 35007 Las Palmas
Avoinna: ma-la klo 9-0:30, su suljettu

The Park Tapas & Bar

Ther Park Tapas & Bar sijaitsee kauniissa Santa Catalinan puistossa. Terassi. Saatavana menu del día.
Calle General Vives 72  / Parque Santa Catalina
Katso lisää

Clandestino

Viihtyisä ravintola, jossa terassi. Maukas ruoka. Saatavana menu del día.

Osoite: Doctor Miguel Rosas 8, 35007 Las Palmas
Facebook-sivu: https://www.facebook.com/restauranteclandestino.laspalmas/