Gluteeniton Las Palmas

Gluteeniton ruokavalio ei ole ongelma Gran Canarialla. Las Palmas sopii myös keliaakikon lomakaupungiksi. Keliakia on yleistynyt Espanjassa, ja gluteenittomien (sin gluten) tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Pohjois-eurooppalaiset turistit kyselevät myös gluteenittomien tuotteiden perään, joten Las Palmasissa monet kahvilat ja ravintolat ovat ottaneet ne valikoimaansa.

Joidenkin ravintoloiden ja kahviloiden ulkopuolella on jopa mainos, että heiltä saa gluteenitonta ruokaa. Las Canterasin rannalla on esim. pizzerioita, joista saa gluteenitonta pizzaa ja pastaa.

Kaikki kahvilat ja ravintolat eivät valitettavasti ole nähneet tarpeelliseksi ottaa gluteenittomia tuotteita valikoimiinsa. Tällä sivulla on kerrottu kahvilat ja ravintolat, joista niitä ainakin saa.

Gluteenittomia ravintoloita

Italialainen Ravintola Clipper

Gluteeniton italialainen ranvintola, Las Palmas de Gran Canaria

Italialainen ravintola Clipper tarjoaa herkullisia gluteenittomia annoksia.

Osoite: Calle Vista Hespérides, 35009 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas
Avoinna: ma-su klo 12-24

Tunnelmallinen ja aito italialainen ravintola, jossa lähes kaikki annokset on mahdollista saada gluteenittomana! Poikkeuksena pizzat, joita ei valitettavasti vielä saa gluteenittomana. Pastat sen sijaan kyllä. Jälkiruuat ovat myös gluteenittomia. Listalta löytyy myös gluteenitonta olutta.

Ravintola sijaitsee parin sadan metrin päässä Las Canterasin rannasta Isletan suuntaan. Ravintolasta on upea merinäköala. Ystävällinen italialainen henkilökunta. Hinta-laatusuhde on erinomainen!

Suosittelemme ehdottomasti, jos seurueessa on keliaakikkoja.

O’sole Mío La Casa Roja – italialainen ravintola, jossa myös gluteenittomia vaihtoehtoja

Osoite: Calle Luis Morote 56, 35007 Las Palmas
Puhelin: +34 928 27 62 49

Avoinna: joka päivä klo 12-24 (pe ja la klo 12-01)

O’sole Mío La Casa Roja on italiailainen ravintola Las Canterasin rantakadun varrella. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Luis Morote ja Paseo de Las Canteras -katujen kulmassa. Punaista, muusta arkkitehtuurista poikkeavaa rakennusta ei voi olla huomaamatta.

Ravintolasta saa gluteenittomana pizzaa, pastaa ja muita annoksia.

Ravintolassa on ilmainen wifi.

Las Palmas gluteenitonta ruokaa Al Maccaroni ravintolaRistorante Pizzeria Al Maccaroni

Osoite: Paseo Las Canteras 12
Puhelin: +34 928 27 15 80

Avoinna: su-to klo 11.30 – 23.30 (pe ja la klo 11.30 – 0.00)

Italiailainen ravintola Las Canterasin rantabulevardin varrella. Tunnelmallinen ravintola ja terassi erinomaisella paikalla. Paikka on hyvin suosittu.

Ravintolasta saa gluteenittomana pizzaa, pastaa ja muita annoksia.

Pizzeria Scooter´s – gluteenitonta pizzaa Hollywood-meininkiin

Scooter´s -pizzerioita on Las Palmasissa useissa osoitteissa:

  • Néstor de la Torre 48, 35010 Las Palmas G.C.
  • Plazoleta de Las Ranas Nº1, 35002 Las Palmas G.C.
  • Kauppakeskus Centro Comercial Siete Palmas, 35019 Las Palmas G.C.
  • Kauppakeskus Centro Comercial Las Terrazas, 35220 Las Palmas G.C.

Verkkosivusto: www.scooterspizzafactory.com

Scooter´s -ravintolassa on Hollywoodin tunnelmaa. Pizzoja on moneen eri makuun, ja gluteenitonta on myös listalla.

McDonald´s – gluteenittomia hampurilaisia

McDonald´s -hampurilaisravintoloista saa Gran Canarialla gluteenittomia hampurilaisia. Burger Kingistä ei.

Las Palmasista löytyy McDonald´s mm. seuraavista osoitteista:

  • Plaza de España 8, 35006 Las Palmas
  • Kauppakeskus El Muelle
  • Kauppakeskus Las Arenas

Gluteenittomia kahviloita

Gluteeniton kahvila Coffee-Family Sin Gluten

Osoite: Calle Tomas Miller 32, Las Palmas

Puh. +34 657 056 965 / +34 628 271 384

Facebook-sivu: https://fi-fi.facebook.com/Coffee-Family-Sin-Glutencafeteria-Y-Tienda-104760923221262/

Avoinna: Ma-pe klo 9.00-14.30 ja 16.30-21.00; su klo 9.30-14.30

Coffee-Family Sin Gluten -kahvilassa myydään mm. gluteenitonta leipää ja patonkia, pullaa, croissantteja, täytekakkuja jne. Tuotteet on pakastettu, mutta valittu tuote sulatetaan, kun asiakas nauttii tuotteen kahvilassa.

Esimerkiksi patongin voi tilata haluamallaan täytteellä, vaikka serrano-kinkulla tai kasvistäytteellä. Täytetty patonki maksaa täytteestä riippuen n. 2 – 3 €.

Yksi gluteeniton erikoisuus, jota ei Suomesta saa, on churro. Churro on Espanjassa hyvin suosittu uppopaistettu leivonnainen. Niitä (siis yleensä churroja syödään kerralla useampi kappale) nautitaan usein aamiaiseksi paksun kaakaon kanssa. Espanjassa annos tunnetaan nimellä churros con chocolate. Tällaisen tyypillisen espanjalaisen herkkuannoksen saa siis myös gluteenittomana!

Coffee-Family Sin Gluten -kahvilasta saa konditoriatuotteiden lisäksi gluteenitonta olutta. Myös tavallisia, gluteenia sisältäviä tuotteita on valikoimassa.

Hinnastoa ei ole saatavilla netissä eikä painetussa versiossa. Kahvi maksaa noin 1 €; gluteeniton pulla tai croissant noin 1,50 €; täytetty patonki n. 3 €, kokonainen gluteeniton täytekakku n. 23 €.

Gluteenittomat tuotteet valmistetaan MR DEL RIO -leipomossa Manner-Espanjassa. MR DEL RIO:n tuotteisiin voi tutustua yrityksen verkkosivustolla  www.mrdelrio.com

D´Vainilla – viihtyisä kahvila, jossa myös gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita

Osoite: Juan Manuel Durán Gonzalez 49, 35010, Las Palmas

Puh. +34 928 058 033

Verkkosivusto: www.dvainilla.es

Avoinna: Ma-pe klo 8:00-21:00; la ja su klo 9:00-22:00

D´Vainilla on uudehko kahvila tavaratalo El Corte Inglésin lähistöllä. Romanttinen sisustus ja siisti yleisvaikutelma tekee kahvilasta erityisen viihtyisän.  Kahvilassa on hyvä valikoima erilaisia konditoriatuotteita. Kakut, täytekakut, piirakat, pullat, keksit, macarronsit – kaikki ovat itse tehtyjä, ilman säilöntäaineita.

Saatavilla on myös gluteenittomia täytekakkuja, piirakoita, kuppikakkuja, keksejä sekä esim. pirtelöitä. Myös voileipiä on mahdollista saada gluteenittomana ja laktoosittomana.

Gluteenittomat tuotteet ruokakaupasta

Suuremmissa ruokakaupoissa gluteenittomat tuotteet löytyvät osastolta, jossa on erityisruokavaliotuotteita. Esim. El Corte Inglés – tavaratalon alakerrassa on ruokaosasto, jossa on melko hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita. Samoin Las Arenas -kauppakeskuksessa sijaitsevassa Carrefour-supermarketissa löytyy sin gluten -tuotteita. Myös HyperDino-myymälöissä on paljon gluteenittomia leipiä, keksejä ym.

Joidenkin luontaistuotekauppojen valikoimassa on gluteenittomia tuotteita.