Asunnon vuokraus

Asunnon vuokraus on hyvä vaihtoehto, kun asuu yhden tai useamman kuukauden Las Palmasissa, mutta ei halua ostaa omaa asuntoa. Loma-asunnon voi vuokrata lyhytaikaiseen (alle 1 kk) käyttöön eri nettisivustojen kautta. Tällaisia sivustoja ovat mm. airbnb.fi ja booking.com.

Mm. sivustoilta pisos.com ja idealista.com löytyy vuokra-asuntoja, joista suurin osa on pitkäaikaiseen (yli 1 v) käyttöön. Joukossa on kuitenkin myös lyhytaikaiseen vuokraan tarkoitettuja asuntoja.

Las Palmasin kiinteistönvälitystoimistot välittävät vuokra-asuntoja sekä pitkä- että lyhytaikaiseen käyttöön.

Netissä toimii myös huijareita, joten varmista että kyseessä on luotettava kiinteistönvälittäjä. Tarkista että välitysfirmalta löytyy katuosoite/nettisivut. Tai lue muiden kokemuksia ko. firmasta.

Vuokra-asunnon hinta Las Palmasissa

Hintaan vaikuttaa mm. sijainti, asunnon koko, kunto ja varustelutaso. Myöskin mitä pidemmäksi aikaa asunnon vuokraa, sitä pienempi on kuukausivuokra.

Lyhytaikaisessa vuokrauksessa vesi ja sähkö yleensä kuuluvat hintaan. Pidempiaikaisessa vuokrauksessa ne maksetaan erikseen.

Vuokranantajat vaativat aina yhden kuukauden takuuvuokran. Sen saa takaisin lähtiessä, kun asuntoon on tehty lopputarkastus. Asunto tulee olla samassa kunnossa kuin siihen muutettaessa.

Jos vuokraa asunnon kiinteistönvälittäjän kautta, on hänen palkkionsa yleensä yhden kuukauden vuokran suuruinen.

Kannattaako asunnon vuokrauksessa käyttää kiinteistönvälittäjää?

Las Palmasissa kiinteistönvälittäjää käytetään lähes aina. Syy on se, että ilman välittäjää on todella vaikea löytää vuokra-asuntoa. Vuokranantajat antavat asuntonsa mielellään kiinteistönvälitystoimiston vuokrattavaksi, koska sitä kautta he saavat asuntoonsa helpommin ja turvallisemmin hyvät vuokralaiset.

Jos ei puhu espanjaa, on turvallisempaa käyttää kiinteistönvälittäjää, joka puhuu suomea tai muuta osaamaasi kieltä. Näin voi välttyä ikäviltä väärinymmärryksiltä. Esim. kun vuokrasopimus tehdään espanjaksi, on ennen allekirjoitusta tärkeää ymmärtää sopimuksen ehdot.

Remax kiinteistönvälitystoimistossa on suomenkielinen kiinteistönvälittäjä, joka palvelee suomalaisia asiakkaita. Lue lisää suomeksi Remaxin palveluista.